Ministrul German De Finanțe Ar Putea Fi Anchetat Pentru Corupție. Christian Lindner A Realizat Un Mesaj Video Pentru O Bancă De La Care A Luat Un împrumut


Parchetul general de la Berlin analizează dacă va ridica imunitatea parlamentară a lui Lindner și va lansa o anchetă privind legăturile acestuia cu banca BBBank. Anul trecut, Lindner a ținut un discurs video la o ceremonie a băncii după ce a primit un împrumut de la același creditor.

Un purtător de cuvânt al biroului procurorului general al Germaniei a confirmat informațiile din presă pe această temă și a precizat, pentru Politico, că succesiunea evenimentelor este „obișnuită în astfel de cazuri” și că biroul nu va „face o declarație cu privire la existența unei suspiciuni inițiale”.

În funcție de rezultatul anchetei preliminare în desfășurare, notificarea președintelui Bundestagului (Parlamentul Germaniei )ar fi suficientă pentru a iniția o anchetă completă, potrivit purtătorului de cuvânt.

Revista Der Spiegel a relatat pentru prima dată în octombrie 2022 despre legăturile lui Lindner cu BBBank.

Potrivit articolului din Der Spiegel, Lindner a cumpărat o proprietate în Berlin pentru 1,65 milioane de euro în ianuarie 2021 și a contractat un împrumut în valoare de 2,35 milioane de euro, de la BBBank, pentru a acoperi costurile de achiziție și renovare. În iunie 2022, cu puțin timp înainte de a contracta un alt împrumut de 450.000 de euro, Lindner a realizat un o înregistrare video de trei minute care urma să fie difuzată la petrecerea de aniversare a 100 de ani de la înființarea BBBank.

Potrivit transcrierii înregistrării video, Lindner și-a început discursul cu următoarele cuvinte: „Îmi place BBBank de jos în sus”.

În pofida unor informații din presa germană care sugerează că ministrul ar fi „ascuns aparent” faptul că a contractat un împrumut la această instituție de credit, Lindner a lucrat cu banca înainte de a deveni ministru și a fost plătit pentru aparițiile sale, informații care sunt disponibile pe site-ul Bundestag-ului.

Avocatul lui Lindner a negat în octombrie acuzația potrivit căreia clientul său ar fi amestecat interesele private cu cele oficiale, afirmând că nu a existat „nicio legătură personală, de conținut sau chiar temporală între mesajul solicitat oficial și finanțarea imobiliară privată”.

Duminică seara, avocatul a respins din nou acuzațiile, susținând că finanțarea imobiliară a fost acordată cu mult înainte ca Lindner să devină ministru.

Lindner însuși a redistribuit pe Twitter un reportaj din ziarul FAZ care prezenta declarațiile avocatului său.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Finanțe a declarat luni că ministerul nu știa despre investigațiile preliminare ale biroului procurorului general, refuzând să comenteze acțiunile procurorului.

Dezbaterea „Teambuilding” se aprinde: „Filmul ironizează și naționalismul dacopat, dar și presiunea corectitudinii politice”

Solicitarea băncii pentru această înregistrare video în care să apară ministrul a fost discutată la nivelul conducerii ministerului, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că Lindner s-a supus în mod voluntar măsurilor de conformitate ale ministerului privind tranzacțiile financiare private atunci când a preluat funcția.

Foto: EPAUrmărește-ne pe Google News

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Conștientă că soțul ei o va uita, din cauza bolii, soția i-a pregătit o surpriză. Inimile internauților s-au topit când au aflat

Urmatoarea stire

Fostul lider bolivian, Evo Morales, interdicție pe teritoriul statului Peru

Stiri pe aceeasi tema