Ministrul de profil al Italiei a discutat cu un viitor cumpărător despre afacerea privind vânzarea rafinăriei Lukoil


Lukoil a încheiat anterior un acord de vânzare a rafinăriei ISAB din Italia către GOI Energy, care reprezintă sectorul energetic al Argus New Energy Fund, un fond privat cu sediul în Cipru. 

Rafinărie, Sicilia. Foto: Shutterstock

Adolfo Urso, ministrul întreprinderilor și produselor „Made in Italy”, s-a întâlnit cu reprezentanții GOI Energy, cu care Lukoil ajunsese anterior la un acord pentru a cumpăra rafinăria sa de petrol ISAB din insula Sicilia. După cum a raportat miercuri serviciul de presă al ministerului, întâlnirea a avut loc cu o zi înainte și a avut ca scop familiarizarea cu planurile companiilor pe probleme strategice.

În cadrul ședinței, ministrul a dorit să exploreze aspecte legate de menținerea nivelului de ocupare și producție, precum și de protejarea mediului în regiune”, se arată în comunicat. În același timp, se indică faptul că în legătură cu aceste probleme guvernul italian solicită respectarea anumitor standarde, întrucât întreprinderea are o importanță strategică pentru țară.

A fost anunțat anterior că Lukoil a încheiat un acord de vânzare a rafinăriei ISAB din Italia către GOI Energy, care reprezintă sectorul energetic al Argus New Energy Fund, un fond privat cu sediul în Cipru. Acordul ar putea fi încheiat până la sfârșitul lunii martie.

Isab SrL deține un mare complex petrochimic în Italia, care include o rafinărie, o unitate de gazeificare și o centrală electrică. Autoritățile italiene s-au temut de închiderea rafinăriilor din Sicilia din cauza problemelor cu furnizarea de țiței din Federația Rusă pe mare, după intrarea în vigoare a sancțiunilor UE. Potrivit unor rapoarte, ISAB acoperă 22% din nevoile Italiei de combustibil pentru automobile. Închiderea fabricii ar putea duce la pierderea a până la 10.000 de locuri de muncă. 

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Să fie acesta semnalul că sancțiunile își fac efectul? Scăderea veniturilor din petrol ale Rusiei ar putea crea un cerc vicios pentru buget și ruble

Urmatoarea stire

Dan Dungaciu, analist de politică externă: „Dacă rușii cuceresc Donbasul, se pot opri”

Stiri pe aceeasi tema