Ministrul britanic al Apărării anunță oficial că Londra va trimite Ucrainei o escadrilă de tancuri Challenger 2 / Regatul Unit devine primul stat occidental care oferă Kievului tancuri principale de luptă


Marea Britanie va trimite o escadrilă de tancuri Challenger 2 în Ucraina pentru a ajuta la respingerea invaziei Rusiei, a confirmat secretarul Apărării, Ben Wallace, relatează The Guardian.

Vorbind în Camera Comunelor, Wallace a declarat că Rusia „a eșuat în mod singular în a înfrânge voința poporului ucrainean” și că a „reușit să piardă un număr semnificativ de generali și ofițeri comandanți”.

„Ne-am aștepta acum la o tendință de revenire la o ofensivă rusă, indiferent cât de multe pierderi de vieți omenești o însoțesc”, a afirmat el.

Aliații Ucrainei trebuie să „accelereze eforturile colective pentru a menține în mod dramatic, economic și militar presiunea” asupra președintelui Vladimir Putin, a declarat Wallace.

Anunțând ceea ce el a descris ca fiind „cel mai semnificativ pachet de luptă de până acum pentru a accelera succesul ucrainean”, Wallace a spus că Marea Britanie va trimite o escadrilă de tancuri Challenge 2 cu vehicule blindate de recuperare și reparații.

Anunțul face din Marea Britanie prima putere occidentală care le furnizează ucrainenilor tancuri de luptă principale, care vor fi folosite pentru a ajuta la antrenarea trupelor ucrainene, și va spori și mai mult presiunea asupra Germaniei pentru a aproba o livrare mai amplă de vehicule în această săptămână.

În cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, sâmbătă, prim-ministrul Rishi Sunak a confirmat pentru prima dată că Marea Britanie intenționează să furnizeze un număr mic de tancuri Challenger 2 Kievului.

După convorbirea telefonică, un purtător de cuvânt al prim-ministrului a declarat că oferta de tancuri Challenger 2 și de sisteme de artilerie suplimentare este un semn al „ambiției Marii Britanii de a intensifica sprijinul nostru pentru Ucraina”.

În replică, Kremlinul a declarat astăzi că tancurile Challenger 2 „vor arde” pe câmpul de luptă și a afirmat că livrările au fost o încercare de a prelungi conflictul.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Kovesi încercă din nou să obțină finalizarea dosarului deschis pe numele său de „Secția Specială”

Urmatoarea stire

Un fotbalist român din Italia a murit la vârsta de 30 de ani. Acum o lună a descoperit că suferă de o boală gravă

Stiri pe aceeasi tema