Miniştrii Energiei din Europa au anunţat măsurile pentru reducerea preţurilor la energie electrică


Miniştrii Energiei ai Uniunii Europene au ajuns, astăzi, la un acord politic cu privire la măsurile de atenuare a preţurilor ridicate la energie electrică, la Consiliul extraordinar de la Bruxelles.

Măsurile au fost anunţate pe Twitter de preşedinţia cehă şi sunt următoarele:

  • reducerea obligatorie a cererii de energie electrică;
  • limitarea veniturilor de pe piaţă de la producătorii de energie cu costuri reduse;
  • contribuţie solidară din partea producătorilor de combustibili fosili.

Optimismul său că “Europa va sprijini şi va asigura coeziunea socială în faţa aventurismului militar şi energetic al Rusiei” a fost exprimat anterior de ministrul Mediului şi Energiei, Kostas Skrekas , prezent la consiliul extraordinar al miniştrilor competenţi de la Bruxelles.

“În martie trecut, prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a trimis o scrisoare preşedintelui Ursula von der Leyen, prin care a solicitat impunerea unui plafon pentru gazele naturale. Astăzi, 15 state membre susţin propunerea Greciei, propunerea premierului grec, şi cer Comisiei Europene să prezinte propuneri îndrăzneţe şi decisive.

Consiliul de miniştri ai Energiei de astăzi are loc într-un moment deosebit de critic, întrucât problema energetică se intensifică în Europa, în contextul iernii grele care se apropie, care umple gospodăriile şi întreprinderile de anxietate. În martie anul trecut, prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a trimis o scrisoare preşedintelui von der Leyen, în care a solicitat impunerea unui plafon pentru gazele naturale.

Astăzi, 15 state membre susţin propunerea Greciei, propunerea prim-ministrului grec şi cer Comisiei Europene să prezinte propuneri îndrăzneţe şi decisive. Sunt optimist că Europa va sprijini şi va asigura coeziunea socială în faţa aventurismului militar şi energetic al Rusiei. Cu toate acestea, este o problemă supremă a valorilor umanitare şi democratice că mergem înainte împreună”, a subliniat Skrekas.

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Prima reacție a lui Leo, logodnicul Cameliei și tatăl lui Albert, copilul înecat în piscină. Este tulburător ce a transmis bărbatul

Urmatoarea stire

Cumpărăturile conștiente: cum putem deveni mai responsabili? | Revista, Stare de bine

Stiri pe aceeasi tema