Ministerul rus al Apărării susține că Ucraina plănuieşte să însceneze un incident nuclearRusia susţine că Ucraina plănuieşte să însceneze un incident nuclear pe teritoriul său pentru a da vina pe Moscova înaintea unei reuniuni a Naţiunilor Unite, fără a furniza dovezi pentru această acuzaţie, relatează Reuters.

Într-un comunicat publicat duminică, Ministerul rus al Apărării a afirmat că substanţe radioactive au fost transportate în Ucraina dintr-o ţară europeană şi Kievul pregăteşte o „provocare” de amploare.

„Scopul provocării este de a acuza armata rusă de efectuarea de lovituri nediscriminatorii asupra unor instalaţii radioactive periculoase din Ucraina, provocând scurgeri de substanţe radioactive şi contaminarea zonei”, s-a precizat în comunicatul citat de Agerpres.

Ucraina şi aliaţii săi au respins astfel de acuzaţii ca fiind încercări cinice de a răspândi dezinformare şi au acuzat Moscova că planifică ea însăşi incidente în încercarea de a da vina pe Ucraina.

De la începutul invaziei sale în Ucraina, în urmă cu aproape un an, Rusia a acuzat în repetate rânduri Kievul că plănuieşte operaţiuni „sub steag fals” cu arme neconvenţionale, folosind materiale biologice sau radioactive. Niciun astfel de atac nu s-a materializat.

Editor : A.P.

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Turcia trebuie să construiască 1 milion de case pentru a se recupera după cutremurul devastator

Urmatoarea stire

Antony Blinken (SUA): China ia în considerare să furnizeze arme și muniții Rusiei. O astfel de escaladare a războiului din Ucraina va avea serioase consecințe pentru Beijing

Stiri pe aceeasi tema