Ministerul Fondurilor Europene pune în dezbatere publică schema de minimis prin care să fie acoperite o parte din costurile pe care firmele le suportă în procesul de listare. Buget: 35 milioane de euroMinisterul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a pus în dezbatere publică schema de minimis pentru ajutarea firmelor din România în procesul de listare la bursă.

Bugetul maxim ajunge la 35 milioane de euro, iar perioada de consultare publică este de 30 de zile calendaristice începând cu data de 3 ianuarie, potrivit datelor MFE.

“Obiectivul investiţiei este de a sprijini accesul pe piaţa de capital, prin acordarea de sprijin financiar nerambursabil pentru întreprinderile cu sediul social în România care doresc să emită acţiuni, precalificate pentru cotare în conformitate cu condiţiile Bursei de Valori Bucureşti, pe baza principiului primul venit, primul servit”, precizează anunţul MFE.

Dintre beneficiarii eligibili fac parte întreprinderi, societăţi reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu sediul social în România, care doresc să emită acţiuni noi în conformitate cu condiţiile Bursei de Valori Bucureşti şi îndeplinesc condiţiile ghidului specific de accesare a fondurilor europene aferente planului naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR) în cadrul apelului.

 

Citeste continuarea pe www.zf.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Un cimitir a fost profanat de Anul Nou. Declarațiile persoanelor care au ajuns în cimitir a doua zi

Urmatoarea stire

Tesla anunță câte mașini a vândut în 2022. Un an-record, dar tot nu e bine pentru Elon Musk!

Stiri pe aceeasi tema