Mincinoșii de la Ape! – Știri Craiova


Câteva zeci de angajați ai Administrației Bazinale de Apă (ABA) ”Jiu” și subordonatelor din regiune au participat la o întâlnire secretă, în ziua de 17 mai 2023, pe Dunăre, la Orșova. Mulți dintre ei erau liberi, optând pentru o zi de concediu pentru a lua parte la eveniment. Deplasarea s-a făcut pe cheltuiala instituției. Antreul, pe banii participanților. Nici directorul ABA Jiu, nici șefii sistemelor de gospodărire a apelor (SGA) pe care i-am sunat pentru a afla mai multe informații nu au recunoscut că a existat sau au participat la vreo chermeză sau vreo întâlnire de lucru. Nimic. După o serie de solicitări transmise de redacția Stiricraiova către Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR) și ABA Jiu, lucrurile au început să se clarifice. În ciuda ”amneziei” directorilor, informațiile de la care am început să punem întrebări s-au confirmat: 50 de șefi și angajați ABA Jiu și de la structurile subordonate: SGA – Dolj, Mehedinți, Gorj și SHI Petroșani au fost pe 17 mai la Orșova pe o navă a ABA Jiu. În ce scop? Ei bine, conform răspunsului oficial al instituției ABA ”Jiu”, ar fi fost unul lucrativ: ”pentru pregătirea celebrării Zilei Internaționale a Dunării 2023”. Așadar, din iubire și respect pentru Dunăre, neam și patrie, angajații și-au luat zi de concediu ca să muncească în secret. Extraordinari oameni: și mincinoși, și penibili!

Obișnuiți să rânduiască treburile instituțiilor de stat pe care le conduc precum bișnițarii la colț de stradă, cu sclaveți gata să spună ”Să trăiți!”, micii dumnezei – directori, șefi și șefuți născuți pe pământ românesc, îndeosebi oltenesc, au un fel aparte de a-și da cu stângul în dreptul și de a arăta cât de idioți și mincinoși sunt. Avansați în funcții la ”apelul bocancilor”, obișnuiți să dea socoteală pentru prestațiile lor doar pe liniuță de partid, nomenclaturiștii ăștia sfidează decența și bunul-simț. Au tupeu cât Fluviul Dunărea, pe care ar fi în stare să îl soarbă dintr-o înghițitură pentru a-și salva fundurile libidinoase și scaunele pe care s-au proțăpit.

Portul și pontul

Un mesaj anonim primit de redacția Stiricraiova cu privire la desfășurarea unei petreceri pe o navă a Administrației Bazinale de Apă ”Jiu”, la care participă oameni din instituție, precum și de la Sistemele de Gospodărirea Apelor (SGA) Dolj, Gorj, Mehedinți și Sistemul Hidrotehnic Independent (SHI) Petroșani ne-a trezit curiozitatea. Potrivit mesajului, deplasarea s-a făcut cu mașinile, șoferii și carburantul instituțiilor, deși mulți dintre participanți își luaseră concediu în ziua respectivă. Fiecare ar fi cotizat cu 100 de lei pentru gustări și băuturi.

Cel mai sigur…

Primul pe care l-am contactat pentru a ne lămuri a fost directorul general al ABA ”Jiu”, Răzvan Șerban. L-am întrebat dacă a fost sau este la o petrecere…

Citeste continuarea pe stiricraiova.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema