Mină marină, descoperită în apropierea Portului Constanţa


Forțele navale române au semnalat, sâmbătă, prezența unei mine marine care plutește în derivă în apele românești. Aceasta a fost reperată la 2,5 mile marine de capul digului de nord al Portului Constanța.

”Cargoul turcesc „Ahmet Kan” a anunțat autoritățile române, în dimineața zilei de sâmbătă, 10 decembrie, în jurul orei 08.00, despre prezența unei mine marine, care plutește în derivă, la o distanță de aproximativ 2,5 mile marine de capul digului de nord al Portului Constanța.

O navă a Gărzii de Coastă s-a deplasat la fața locului pentru a inspecta obiectul plutitor raportat, confirmând că este o mină marină, care pune în pericol siguranța navigației.

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat intervenția rapidă a echipei de scafandri de luptă EOD, precum și pregătirea puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” pentru a ieși pe mare.

Echipa de scafandri EOD s-a deplasat în zonă cu două ambarcațiuni rapide pentru a neutraliza mina marină aflată în derivă în zona de responsabilitate a Forțelor Navale.

„După ce au fost luate toate măsurile de siguranță la fața locului și a fost securizat raionul periculos, scafandrii militari au neutralizat mina prin distrugere. Misiunea a fost terminată în jurul orei 10.40, fără a mai fi necesară intervenția puitorului de mine Viceamiral Constantin Bălescu”, se arată în comunicat.

D.Constantin

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Mireasa sezonul 6, 9 decembrie 2022. Tatăl Mirunei a intrat în direct. Ce mesaj a avut pentru fiica lui și Cosmin: „E victimă”

Urmatoarea stire

Single glow: cum să celebrezi by yourself! | Relaţii, Revista

Stiri pe aceeasi tema