Militari români, răniți în timpul unui exercițiu cu material exploziv! Care e starea lor și ce li s-a întâmplatTrei militari românai au fost răniți la Poligonul Cățelu, pe timpul executării unei ședințe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT)! Iată detalii și care e starea lor.

Militari români, răniți în timpul unui exercițiu cu material exploziv! Care e starea lor și ce li s-a întâmplat

Trei militari din cadrul Centrului 13 Comunicații și Informatică „Colonel Gheorghe Vișata” din București au fost răniți. Totul s-a întâmplat azi de dimineață, la Poligonul Cățelu.

„Miercuri, 15 februarie, în jurul orei 09.30, în Poligonul Căţelu, trei militari din cadrul Centrului 13 Comunicaţii şi Informatică Colonel Gheorghe Vişata, din Bucureşti, au fost răniţi pe timpul executării unei şedinţe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT)”, anunţă Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Victimele au primit inițial ajutor medical la fața locului de către personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire. Ulterior, un soldat și un căpitan au fost duși de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” și tot acolo a ajuns și cel de-al treilea militar, cu gradul de soldat, a transmis pressalert.ro.

Una dintre victime are politraumatisme la mâini și la cap. Bărbatul a fost operat, fiind supus și proceduri medicale complexe. Starea lui este stabilă, se pare, și nu ar fi în pericol.

„Ceilalţi doi militari sunt în afara oricărui pericol, fiind în evaluarea echipelor medicale. Ofiţerul prezintă escoriaţii, plăgi la membre şi tulburări de vedere, iar celălalt soldat, care a solicitat evacuarea către spital după aproximativ două ore de la producerea incidentului, prezintă escoriaţii la nivelul membrelor”, a mai transmis MApN.

Conducerea unității a informat Parchetul Militar București și a stabilit o comisie de cercetare. Rămâne de văzut ce informații vor mai ieși la iveală pe măsură ce ancheta va înainta.

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cutremurul de marți avut efecte în 22 de localități din cinci județe

Urmatoarea stire

A doua tranşă din PNRR, încă în evaluare

Stiri pe aceeasi tema

Zelenski se agață de o propunere

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat sâmbătă că încă îşi vede ţara pe drumul spre aderarea la NATO.…

Nigredo

Acceptarea ideii că ura poate fi un sentiment creștinesc Citeste continuarea pe dilemaveche.ro