Mijloacele de transport mărfuri vor putea depăși masa admisă cu maxim 25%. Autorizația Specială de Transport nu mai este necesară


Mijloacele de transport încărcate cu mărfuri care nu sunt indivizibile nu vor mai avea nevoie de Autorizație Specială de Transport. Condiția este să nu depășească masa admisă cu mai mult de 25%.

Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență pentru modificarea literei c) a alineatului (6) al articolului 41 din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, care se referea exact la acest lucru.

Prin actul normativ aprobat, se modifică art. 41 alin. (6) lit. c) din OG 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin revizuirea masei totale care poate fi autorizată pentru circulația vehiculelor care transportă mărfuri care nu sunt indivizibile, în sensul că masa totală să nu depășească cu mai mult de 25% masa totală maximă admisă.

Măsura este necesară, spune Guvernul, în scopul protejării infrastructurii rutiere, cu respectarea angajamentelor internaționale la care România este parte.

În prezent, circulația pe drumurile publice a vehiculelor rutiere, înmatriculate sau înregistrate în România sau în alte state, cu depășirea masei totale maxime admise, se poate efectua numai în baza Autorizației Speciale de Transport, eliberată în prealabil, de administratorul drumului pe care se circulă.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Ultimele articole pe alba24


Citeste continuarea pe alba24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema