Mihai Tudose amenință cu alegeri anticipate. Scenariul în care se va ajunge la această decizie radicală


Mihai Tudose a tras un semnal de alarmă: dacă preşedintele Klaus Iohannis nu desemnează un premier de la social-democraţi, se va ajunge la alegeri anticipate.

Europarlamentarul PSD a adăugat că trebuie respectat acordul din coaliție, care prevede rotația premierilor.

Anticipatele, o variantă din Constituţie

Tudose spune că alegerile anticipate pot fi făcute doar printr-un consens politic.

În mod normal, trebuie să facem aşa cum s-a stabilit, rotativă, mai guvernăm şi cu asta basta. Anticipatele reprezintă o variantă prevăzută în Constituţie.

Dacă nu facem rotativă, e clar că se fac anticipate. Dacă jucăm pe ce preferă fiecare, s-ar putea să obţinem un haos.

Eu zic că ar trebui să se întâmple ce e mai bine pentru ţară şi, dacă se poate, să răspundem şi voinţei românilor, ar fi superb„, a adăugat acesta la Prima TV.

Ar putea fi un alt premier decât de la PSD?

Europarlamentarul a fost întrebat și dacă se așteaptă la posibilitatea ca președintele Iohannis să desemneze alt premier decât unul de la PSD.

Teoretic, bineînţeles, practic, nu cred. Dar dacă va face acest lucru, ajungem la anticipate. Dacă lucrurile nu vor funcţiona sau noi toţi ajungem să o luăm de la capăt mai bine le punem pe patru ani şi ştim o treabă cu ţara asta.

Facem chestia asta. Sau poate au ei alte idei, nu ştiu, pune domnul preşedinte pe altcineva. Creează PNL-ul o altă majoritate”, a mai spus Tudose.

Conform Protocolului coaliţiei de guvernare, Nicolae Ciucă ar urma să aibă mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema