Mihai Stoichiță, categoric în ceea ce privește naționala de fotbal. “Putem să devenim campioni europeni. Numai la asta mă gândesc”Echipa națională este lipsită, de ani buni, de rezultate. Ultimul turneu major la care am participat a fost EURO2016, din Franța, unde am terminat pe ultimul loc în grupa A, din care mai făceau parte Franța, Elveția și Albania.

De atunci, doar naționala de tineret ne-a mai dat speranțe, după două turnee de tip EURO reușite, în 2019 și 2021. Chiar și așa, jucătorii ce au făcut pasul de la lotul de tineret la lotul mare nu au reușit să egaleze performanțele și la cel mai înalt nivel.

Mihai Stoichiță dă asigurări

Chiar și asa, Mihai Stoichiță este convins că în perioada următoare România va deveni o superputere în fotbalul european. Directorul tehnic al federației spune că în viitor am putea deveni chiar campioni europeni.

„Eu asta sper din toată inima și am declarat că m-am hazardat să fiu luat la mișto. Eu le-am spus băieților când am fost la ei la Sibiu înaintea meciului cu Germania: ‘Băi, chiar dacă am pierdut cu Portugalia și am fost așa cum am fost, sunteți atât de buni, încât puteți să puneți probleme oricui în vară și să vă duceți foarte, foarte sus’.

Eu am spus că putem să devenim și campioni europeni. Jucăm în România, avem o echipă care văd că etapă de etapă Bîrligea, Petrila titulari la Cluj, la echipa care se bate pentru campionat. Borza, Grameni, Louis Munteanu sunt titular și pe primul loc etapă de etapă! Și care or mai fi. Bă, rețineți! Băieți de 20 de ani.

Merg la Craiova: Baiaram, Markovici, Cîmpanu care a marcat cu Farul, Screciu care n-a jucat și e un jucător excepțional. Trec la Steaua (n.r.FCSB): Tavi Popescu. Ăștia pot fi titulari în echipa națională de seniori! Eu numai la titlul european mă gândesc! Nu știu, trebuie stimulați într-un fel să le dai un bici, un țel oamenilor, nu? Și dacă n-o să fiu campion european ce o să se întâmple?! O să fim dați afară din țară sau ce?! Dar dacă-mi propun…

De când n-a mai avut România trei vârfuri posibile la echipa națională de tineret Birligea, Markovic, Louis Munteanu?! Fizic, tehnică, vitalitate”, a declarat Mihai Stoichiță conform Fanatik.

Citeste continuarea pe www.playsport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema