Microsoft se pregătește să concedieze mii de angajați mâine


Cele mai recente reduceri de locuri de muncă ale Microsoft sunt de așteptat să fie semnificativ mai mari decât 1% din 2022.

Microsoft se pregătește să anunțe tăierile de locuri de muncă mâine. Sky News raportează că mii de roluri vor fi tăiate, gigantul de software se spune că urmărește să reducă aproximativ 5% din forța de muncă. Cu peste 220.000 de angajați la Microsoft, asta ar putea însemna mai mult de 10.000 de disponibilizări.

Deși Sky News nu menționează o dată exactă pentru reducerile așteptate, o sursă familiarizată cu planurile Microsoft a declarat pentru NewIT că compania va anunța probabil disponibilizări miercuri, înainte de câștigurile sale trimestriale săptămâna viitoare.

Bloomberg raportează, de asemenea, că un număr de concedieri vor fi anunțate mâine în diviziile de inginerie ale Microsoft. Se spune că reducerile de locuri de muncă sunt „semnificativ mai mari” decât reducerea cu 1% a forței de muncă Microsoft de anul trecut. Reducerile anterioare de locuri de muncă au afectat poziții în consultanță și soluții pentru clienți și parteneri.

Microsoft este cea mai recentă mare companie de tehnologie care se confruntă cu o economie provocatoare, iar reducerile de locuri de muncă vor avea loc la doar câteva zile după ce Microsoft a implementat o nouă politică de concediu nelimitat. Angajații Microsoft care au un sold de concediu neutilizat vor primi o plată unică în aprilie, iar managerii vor putea aproba „Timp liber discreționar” nelimitat.

Reducerile au loc la doar câteva săptămâni după ce CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a avertizat despre doi ani de provocări pentru industria tehnologică. Într-un interviu acordat CNBC, Nadella a recunoscut că Microsoft nu a fost „imună la schimbările globale” și a vorbit despre necesitatea ca companiile de tehnologie să fie eficiente.

„Următorii doi ani vor fi probabil cei mai provocatori”, a spus Nadella. „Am avut o accelerare foarte mare în timpul pandemiei și există o anumită normalizare a cererii. Și pe deasupra, există o adevărată recesiune în unele părți ale lumii.”

Articolul Microsoft se pregătește să concedieze mii de angajați mâine apare prima dată în NewIT.

Citeste continuarea pe newit.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ministerul Energiei vrea să-și trimită diplomat la Washington,…

Urmatoarea stire

Polițiștii locali au adus la bugetul local aproape 250.000 de euro în 2022

Stiri pe aceeasi tema