Michael Gudu: Susţinem excelenţa în educaţie. Creştem bursele de merit de la 200 la 450 lei/lună iar bursele de performanță vor fi de 700-1000 lei/lună


Susţinem şi excelenţa în educaţie drept pentru care creştem bursele școlare. Astfel, bursa de merit creşte de la 200 de lei la 450 de lei pe lună. Bursele de performanţă, care devin burse de excelenţă olimpică vor avea un cuantum de 700 de lei pe lună pentru cei care obțin premii la olimpiadele naţionale și de 1000 de lei pe lună pentru cei care aduc medalii de la olimpiadele internaţionale.


Elevii cu performanțe deosebite la olimpiadele naționale sau la concursurile internaționale pot fi înscriși la liceu, la filiera unde au obținut rezultatele, fără a mai susține evaluarea națională sau concursul de admitere. De asemenea, elevii cu rezultate școlare înalte vor putea promova doi ani de studii într-unul singur, iar elevii care câştigă medalii la sporturile olimpice organizate de federaţiile naţionale vor beneficia de burse de merit.


Bursele vor fi plătite din bugetul Ministerului Educaţiei. Vor obține finanţare suplimentară centrele judeţene de excelenţă care îşi propun activităţi de aprofundare, mentorat şi sprijin structural pentru elevii capabili de performanţă înaltă.

Citeste continuarea pe www.dobrogeanews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Peste 3.000 de medicamente ieftine pentru români au dispărut de pe piaţă

Urmatoarea stire

[URBAN NEW] GSA lansează VDFN împreună cu Tussin : VIRGIN RADIO ROMANIA

Stiri pe aceeasi tema