Michael Caine, la 90 de ani. A părăsit școala la 15 ani, s-a alăturat armatei britanice, apoi s-a apucat de teatru. De 50 de ani e căsătorit cu fostul model ShakiraArticol publicat 14 martie 2023

Inteligent, elegant, spiritual, Michael Caine, pe numele său adevărat, Maurice Joseph Micklewhite, este un demn urmaş al cunoscutului actor englez de film, David Niven, în interpretarea unor escroci cu farmec ori detectivi cu fler, arată volumul ”Dicţionar de cinema” (Editura Univers Enciclopedic, 1997).

A renunțat la şcoală la 15 ani, mai târziu s-a alăturat armatei britanice şi a luat parte la războiul din Coreea

Michael Caine s-a născut la Londra, la 14 martie 1933. A părăsit şcoala la vârsta de 15 ani şi a avut mai multe locuri de muncă. S-a alăturat armatei britanice şi a luat parte la războiul din Coreea. La întoarcerea în Anglia, s-a îndreptat către o carieră în teatru şi a obţinut un post de asistent manager de scenă.

A adoptat numele de Caine la sfatul agentului său, potrivit imdb.com.

Cunoaște succesul în 1963

La început, a apărut în filme mici, iar ocazional a interpretat roluri principale în seriale TV. Cunoaşte succesul în 1963, când este distribuit în rol principal în ”Zulu”. Ulterior joacă în ”The Ipcress File” (1965), urmat de alte două pelicule, ”Funeral in Berlin” (1966) şi ”The Billion Dollar Brain” (1967).

Sir Michael Caine, premiera ‘King Of Thieves’. Getty Images

Michael Caine are două premii Oscar în palmares

Michael Caine a obținut roluri principale în filme clasice precum ”The Italian Job” (1969), apoi în filmul lui Joseph L. Manckiewicz – ”Sleuth” (1972), în care a jucat alături de Laurence Olivier şi pentru care a primit, în 1973, o nominalizare la Oscar.

Alături de Sean Connery, a jucat în producţia ”The Man Who Would Be King” (1975).

Este nominalizat la Oscar în 1984 cu rolul din ”Educating Rita” (1983), iar în 1987 câştigă Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar cu rolul din pelicula ”Hannah and Her Sisters” (1986). În 1999 obţine Globul de Aur pentru cel mai bun actor pentru rolul din ”Little Voice” (1998), iar în 2000 câştigă al doilea Oscar pentru cel mai bun actor pentru interpretarea din producţia ”The Cider House Rules” (1999), conform imdb.com.

Anul 2000 i-a adus rolul în pelicula ”Miss Congeniality” alături de Sandra Bullock. În 2002 joacă în ”Austin Powers in Goldmembe”, iar în 2003 evoluează în pelicula ”Quicksand” şi primeşte o nominalizare la Globurile de Aur pentru interpretarea din producţia ”The Quiet American” (2002). A mai jucat în ”Secondhand Lions” (2003), ”Around the Bend” (2004), ”Batman Begins” (2005), ”The Children of Men” (2006).

Michael Caine lansează primul album muzical după ce este convins de Elton John

În 2007 a lansat primul său album muzical intitulat ”Cained”, o compilaţie de melodii clasice de jazz pe care le-a remixat. Caine a luat decizia de a scoate un album după ce a fost convins de Elton John, care a fost impresionat de cunoştinţele muzicale ale actorului.

Printre peliculele în care a mai evoluat Michael Caine s-au numărat: ”The Dark Knight” (2008), ”Harry Brown” (2009), ”Inception” (2010), ”Journey 2: The Mysterious Island” (2012), ”Last Love” (2013), ”Kingsman: The Secret Service” (2014), ”Now You See Me 2” (2016)

În 2017 a urmat un remake al filmului din anii 1970, ”Going in Style”, unde a jucat un pensionar care plănuieşte un furt la bancă împreună cu colegii săi de aceeași vâstă. A mai avut un rol similar în ”King of Thieves” (2018), bazat pe povestea adevărată a hoţilor în vârstă care au vizat o unitate de depozitare în condiţii de siguranţă din Londra.

În 2020, Caine a apărut în filmul fantasy ”Come Away”, iar în acel an a mai jucat în ”Tenet”, un thriller SF. Creditele sale din 2021 au inclus un rol în drama ”Best Sellers”, în care a interpretat un scriitor retras.

Michael Caine, autorul mai multor cărţi foarte bine vândute

”Acting in Film” (1987) este considerată o resursă de nepreţuit pentru actori, iar în memoriile sale ”What’s It All About? ” (1993) şi ”The Elephant to Hollywood” (2010) îşi afirmă reputaţia de povestitor talentat.

În 1993, Caine a fost numit Comandant al Ordinului Imperiului Britanic (CBE), iar în 2000, cavaler. În 2011 a fost recompensat cu titlul de Comandant al Ordinului Artelor şi Literelor, cea mai înaltă onoare culturală din Franţa, menţionează www.britannica.com.

Michael Caine și soția sa, Shakira, trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de 50 de ani

Michael Caine și soția sa, Shakira, formează unul dintre cele mai longevive cupluri de la Hollywood, iar povestea lor de iubire este și acum la fel de frumoasă ca la început. Michael și Shakira sunt căsătoriți de 50 de ani. Au spus da, în 1973, în Las Vegas.  

În 2019, veteranul actor a dezvăluit cum s-a întâlnit cu dragostea vieții sale, după ce a remarcat-o într-o reclamă la cafea. „Eram acasă și a apărut această reclamă la cafeaua Maxwell House, în care juca această frumoasă fată”, a mărturisit Caine într-un interviu cu Andrew Denton.

„I-am spus prietenului meu: Mergem mâine în Brazilia. Am bani mulți, o vom găsi.”

Shakira Baksh
Actrița și modelul Shakira Baksh în aprilie 1971. Doi ani mai târziu a devenit soția lui Michael Caine. Getty Images

Spre surprinderea lui, femeia visurilor sale nu se afla atât de departe, ci la doar câteva case de unde locuia el. 

Michael And Shakira Caine
Michael Caine și Shakira în Roma, în 1972. Getty Images

A sunat-o timp de 10 zile până când aceasta a acceptat să se întâlnească cu el.

Michael Caine și Shakira au împreună o fiică, Natasha. Starul din „Alfie” mai are o fată, Dominique, din căsnicia anterioară cu actrița Patricia Haines.

Grand Classics -
Natasha Caine, Michael Caine, Shakira Caine. Londra. 2005. Getty Images

Citește și:

Oscar 2023. Morgan Freeman, la braț cu frumoasa Margot Robbie. De ce a purtat actorul o mănușă neagră pe mâna stângă

Citeste continuarea pe www.filmnow.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Noi perspective asupra tulburărilor oculare rare

Urmatoarea stire

Idei în Agora: „România neîmplinită. Speranțele și dezamăgirile Generației ’80”

Stiri pe aceeasi tema