Meteorologii au făcut anunțul! Când scăpăm de frig și ploi


În mare parte din țară, vremea este capricioasă. În prima și a doua zi de Paște, ploile și-au făcut simțită prezență în mare parte din țară. Iată ce spun meteorologii despre cum va arăta prognoza meteo zilele următoare, dar și ce temperaturi ne așteaptă de 1 mai.

Meteorologii ANM susțin că nu scăpăm de vremea rea nici în perioada următoare. Ploile vor predomina până miercuri, atât în partea de sud-vest, cât și în partea de sud-vest, iar de miercuri va ploua în jumătatea estică a țării. În weekend, însă temperaturile vor mai crește puțin și va exista o ameliorare sub aspectul precipitațiilor.

„Într-adevăr, deocamdată vorbim de o vreme destul de capricioasă. Informarea meteorologică este valabilă până miercuri, la ora 10:00 și vizează cantități de apă însemnate ce se vor înregistra în partea de sud-vest și de sud a țării, iar mâine, în special în partea de sud-vest, cantități de apă de 10-20l și izolat chiar peste 30-40l/m² în acest interval.

De miercuri încolo, ploile se mută cumva în jumătatea de est a țării. Va mai ploua și miercuri și joi și abia în weekend putem conta pe o ameliorare sub aspectul precipitațiilor.

Și tot la finalul săptămânii vremea se mai încălzește. Dacă acum vorbim de o vreme rece, temperaturi destul de coborâte, în special în Moldova și în partea de sud a țării, așa cum am văzut și astăzi, în Capitală n-am trecut în termometru de 10-11 grade”, a transmis Mihai Huştiu, meteorolog, pentru Antena 3 CNN.

Mai multe zone din România vor fi cuprinse de ploi și zilele următoare / Sursă foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: ANM a anunţat cât ţine, de fapt, vremea bună! Avertizare de ULTIMA ORĂ şi de la Accuweather

Cum va arăta vremea de 1 mai

Cât despre cum va arăta vremea de 1 mai, meteorologii se așteaptă ca ploile să fie mai restrânse, iar temperaturile să se apropie de cele normale pentru această perioadă.

„Cât privește finalul lunii și 1 mai, atunci probabilitatea pentru ploi a fi ceva mai redus. Asta nu înseamnă că nu va ploua deloc, dar ploile vor fi pe areale mai restrânse și probabil vor fi în special la deal și la munte. Cât privește regimul termic  temperaturi în general mai ridicate decât acum și apropiate de norme, peste 20-22 grade prin vestul și sudul țării, în zone de câmpie.

Din aceste zone mai coborât temperaturile, ca de obicei în partea centrală și nordică nord-estică a țării”, a mai spus Mihai Huştiu, pentru sursa citată.

VEZI ȘI: Vremea o ia razna în România. Meteorologii au făcut anunțul, iată zonele vizate

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema