Meteorologii au emis prognoza meteo pentru primele două săptămâni din luna martie 2023. Potrivit ANM, vremea va fi la început mai rece, urmând ca în unele zone să se încălzească spre mijlocul lunii.  


Vedeți mai jos cum va fi vremea în perioada 27 februarie – 12 martie 2023 în fiecare regiune în parte. 

Vremea în Banat în primele două săptămâni de martie 

Ultimele două zile ale lunii februarie vor fi caracterizate de o vreme rece, cu temperaturi maxime în medie cuprinse între 3 și 5 grade. Ulterior, în restul intervalului deși vor mai fi oscilații ale temperaturilor diurne, valorile termice se vor situa în jurul celor normale, medii între 6 și 10 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei (8-12 martie). 

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori, în marea lor majoritate în jurul pragului de îngheț, astfel media minimelor se va situa între -2 și 2 grade. În data de 27 februarie vor fi precipitații posibil moderate cantitativ, dar local și temporar acestea pot apărea în mare parte și din restul intervalului de referință.

Cum va fi vremea în Crișana în perioada 27 februarie – 12 martie 2023

Vremea va fi rece în ultimele două zile ale lunii februarie, când se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse în medie între 2 și 4 grade. Ulterior, în restul intervalului, deși vor mai fi oscilații ale temperaturilor diurne, valorile se vor situa în jurul celor normale, medii între 6 și 9 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei (8-12 martie). Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori sub pragul de îngheț, astfel media minimelor se va situa în general între -3 și 0 grade. 

Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

Vremea în Transilvania în primele două săptămâni de primăvară

În cea mai mare parte a intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va oscila între 4 și 8 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei, iar minimele se vor situa în medie între -5 și 0 grade, local mai coborâte în anumite nopți. 

Vor fi precipitații, moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

Prognoza meteo în Maramureș pentru intervalul 27 februarie – 12 martie 2023

Regimul termic va fi caracterizat în cea mai mare parte a intervalului de valori apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va oscila între 4 și 7 grade, exceptând ziua de 27 februarie când va fi rece, o medie în jurul a 2 grade, iar minimele se vor situa în medie între -5 și 0 grade, local mai coborâte în nopțile din perioada 1-3 martie. 

Vor fi precipitații, însemnate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și după data de 4 martie până la finalul intervalului de referință.

Cum va fi vremea în Moldova 

Până în jurul datei de 2 martie, în Moldova, vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 2…4 grade. Ulterior, valorile termice diurne vor mai crește și vor fi apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 9 grade. Temperaturile minime în marea lor majoritate vor fi sub pragul de îngheț și se vor situa în medie între -4 și 0 grade, local mai coborâte în anumite nopți. 

Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

Prognoza meteo pentru Dobrogea în perioada 27 februarie – 12 martie 2023

În data de 27 februarie, vremea va fi caldă cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 14 grade, apoi până spre 3 martie regimul termic diurn va fi în scădere și va fi caracterizat de valori apropiate de norme, cu medii de 5…7 grade. În cea de-a doua săptămână media maximelor va mai crește și va oscila în general între 8 și 10 grade. 

Temperaturile nocturne vor fi în general pozitive, cu medii ale minimelor de 1 și 4 grade, posibil mai scăzute în nopțile din perioada 2-4 martie. Local și temporar vor fi precipitații slabe, mai ales în intervalele 27 februarie – 2 martie și între 6 și 12 martie.

Vremea în Muntenia în prima parte din martie 2023

În Muntenia, vremea va fi caldă în data de 27 februarie, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 12 grade, apoi până spre 3 martie regimul termic diurn va fi în scădere și va fi caracterizat de valori apropiate de norme, cu medii de 5…6 grade. 

În cea de-a doua săptămână media maximelor va mai crește și va oscila în general între 8 și 10 grade. 

Temperaturile nocturne vor fi în cea mai mare parte a intervalului apropiate de pragul de îngheț, o medie ale minimelor de -1…1 grad, exceptând primele nopți când vor fi pozitive, în jurul a 2 grade. 

Local și temporar vor fi precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului de referință.

Prognoza meteo în Oltenia în perioada 27 februarie – 12 martie 2023

Până în jurul datei de 3 martie, în Oltenia, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, cu maxime medii între 4 și 7 grade, apoi vremea se va mai încălzi, astfel că media temperaturilor diurne se va situa în general între 8 și 10 grade. 

Valorile nocturne vor fi în cea mai mare parte a intervalului apropiate de pragul de îngheț, o medie a minimelor de -1…1 grad, exceptând primele nopți când vor fi pozitive, în jurul a 2…3 grade. 

Local și temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ în cea mai mare parte a intervalului de referință.

Cum va fi vremea la munte în primele două săptămâni din martie

La munte, vremea va fi rece pe tot parcursul perioadei, astfel media temperaturilor maxime va oscila între -4 și 2 grade, iar minimele vor fi negative, în medie între -8 și -4 grade, posibil mai scăzute în unele nopții și sub -10 grade. 

Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie). În restul intervalului precipitațiile vor fi slabe și izolate

Citeste continuarea pe stirileprotv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Revolutionarea spionajului: Cum au fost folosite păsările moarte în experimente științifice

Urmatoarea stire

DATE OFICIALE: Județul Brăila, CREȘTERE ECONOMICĂ peste Galați, Sibiu sau Satu Mare în 2022 | O creștere mai mare de 7 ori decât cea înregistrată în Galați, deși județul vecin are un PIB dublu – stiri Braila

Stiri pe aceeasi tema