METEO. Val de fenomene extreme în România. Ce se întâmplă cu vremea. Avertismentul ANMMETEO. ANM anunță o schimbare radicală de vreme în această săptămână. Pregătiți-vă pentru temperaturi neașteptate de la o zi la alta, avertizează meteorologii.

Meteorologul ANM, Alina Șerban, a vorbit despre cum va fi vremea până la finalul săptămânii. De miercuri, vremea începe să se răcească în aproape toată țara. De joi însă, un val fierbinte lovește România.

Sunt zone în care sunt așteptate temperaturi de peste 20 de grade, avertizează meteorologul. Cel mai cald va fi în vestul, dar și în sudul țării, însă nici în alte zone nu va fi atât de frig.

”Miercuri se pare că se va răci ușor, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului, dar nu vorbim de o răcire semnificativă, urmând ca în a doua parte a săptămânii să se încălzească semnificativ, să înregistrăm temperaturi maxime de 20 și peste 20 de grade în multe zone din țară, cu precădere în partea de vest și de sud a teritoriului”, explică meteorologul de la ANM.

METEO. ANM anunță fenomene meteo extreme în următoarele zile

Astfel, până la finalul săptămânii ne așteptată temperaturi cu mult peste normalul acestei perioade. Vestea proastă este că odată cu ele vin și fenomenele meteorologice extreme precum ploile, ori vântul puternic.

De asemenea, conform prognozei ANM vor exista episoade de instabilitate atmosferică, descărcări electrice și nu numai. De săptămâna viitoare însă, vremea începe iar să se răcească.

”Temperaturile minime vor fi pozitive în toată țara, însă precipitații se vor semnala cam în toate regiunile în aceste zile, în prima parte a săptămânii în mod deosebit. Mai multe precipitații se pare că vor fi în partea de sud, de sud-est a teritoriului, mai puțin în rest și foarte probabil să fie asociate și cu fenomene de instabilitate atmosferică, respectiv descărcări electrice, să se formeze norii aceia de ploaie de vară care să determine averse”, a mai explicat Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Citeste continuarea pe www.vbiz.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Scenariul alegerilor parlamentare anticipate în 2023, expus de vicepremierul UDMR: ‘Dacă ar fi după mine, eu aș face în acest an’ – Știri de ultimă oră

Urmatoarea stire

Povestea bandei de români care a jefuit bugetul SUA. Ce sumă a fost fraudată, câți complici au fost

Stiri pe aceeasi tema