METEO. Un val polar lovește puternic România! Vin ploi, lapoviță și ninsoare. De când scand enorm temperaturile. Anunțul ANMMETEO. S-au dus zilele cu soare. Toamna a fost ca o primăvară în România, dar ne aflăm deja la jumătatea lunii noiembrie și iarna începe să bată la ușă. Temperaturile sunt într-o continuă scădere și nu mai ating valorile din luna octombrie, când părea mai degrabă primăvară.

Meteorologii anunță că vremea devine închisă. Un val polar va lovi țara noastră iar maximele nu vor mai depăși 15-16 grade. De asemenea, cei de la ANM au transmis că foarte curând vor veni ploi, lapoviță și ninsoare, așa că nu plecați de acasă îmbrăcați subțire pentru că riscați să răciți.

Prognoza METEO pe zile

Luni, 14 noiembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie, însă local în vestul țării ziua va fi mai cald decât în mod obișnuit. În zonele joase de relief, mai ales dimineața și noaptea, va fi nebulozitate stratiformă – mai persistentă în regiunile estice și sud-estice și pe alocuri se va semnala ceață, asociate cu totul izolat cu burniță, iar în rest cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4…-3 grade în depresiunile intramontane și 9…10 grade pe litoral.

Marţi, 15 noiembrie, temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe în regiunile vestice și nord-vestice, dar local cu nebulozitate și pe suprafețe mici cu ceață – în prima parte a zilei și noaptea – în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade.

Miercuri, 16 noiembrie, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie, însă local în sudul țării va fi mai cald decât în mod obișnuit. Cerul va avea înnorări și va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei în vest, centru și nord și noaptea mai ales în sud-vest și centru. La munte, în zona înaltă, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade. La începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

De joi, 17 noiembrie, vremea se va răci şi mai tare. Valorile termice se vor situa în marea lor majoritate sub cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări, mai persistente pe parcursul zilei, când va ploua, cu o probabilitate mai mare în regiunile sudice, iar în zona montană înaltă aferentă vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade

Citeste continuarea pe www.vbiz.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Securitate alimentară: UE, Regatul Unit și SUA fac apel la întreaga comunitate internațională să sprijine Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră

Urmatoarea stire

ACUM: ‘U’ Cluj – FC Argeș 0-1 | Garita speculează ieșirea „bizară” a lui Gorcea și deschide scorul la primul șut pe spațiul porții adverse

Stiri pe aceeasi tema