METEO Cum va fi vremea astăzi şi în prima jumătate a săptămânii viitoare


Duminică va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit, în majoritatea zonelor. La începutul zilei o să plouă în sud-vest, apoi apar averse, în zonele de munte şi pe suprafeţe mai restrânse în vest, centru şi nord-vest.

În rest, găsim soare, vreme bună, iar maximele pleacă de la 22 de grade în Transilvania şi vor ajunge până la 29 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea şi cu Bărăgan domină atmosfera însorită şi vântul va agita atmosfera în zona Dobrogei. Temperaturile, un pic mai ridicate decât ieri, ajung la 27 de grade în Bărăgan. Mai răcoare va fi la malul mării, pe unde vor fi valori cuprinse între 22 şi 24 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim soare, vreme bună şi temperaturi foarte agreabile, în jur de 28 de grade. Norii apar doar trecător şi vântul va fi activ.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, este răcoare la începutul zilei, dar soarele încălzeşte treptat atmosfera şi vântul devine mai insistent. La munte, mai sunt înnorări şi averse, iar maximele ajung la 27 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, după-amiaza se mai adună norii şi vor fi averse pe suprafeţe restrânse. Apare şi soarele pe parcursul zilei, iar temperaturile se opresc la 27 de grade.

Şi în vestul ţării, mai vin averse, mai ales în zonele de munte. Vedem şi soarele printre nori, vântul se va înteţi în sudul Banatului, iar temperaturile vor ajunge cresc uşor.

În Transilvania o să plouă mai ales pe la munte, pe unde se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă. În rest, găsim vreme mai bună, câteva ploi slabe şi temperaturi în creştere uşoară, notează stirileprotv.ro.

În Oltenia, o să plouă la începutul zilei, apoi cerul se va degaja treptat. Apare soarele, se încălzeşte şi la amiază vor fi 26 de grade.

Şi în sudul ţării, mai vin câteva ploi în vestul Munteniei dimineaţa, apoi vom avea soare şi vreme plăcută. Temperaturile cresc uşor iar după prânz se vor atinge 29 de grade în Lunca Dunării.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti, astăzi va predomina vremea frumoasă, se încălzeşte uşor şi maxima va ajunge la 28 de grade. La noapte cerul va fi variabil şi spre dimineaţă se vor înregistra în jur de 14 grade Celsius.

Vremea azi, la munte

La munte o să plouă în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, apoi ploile vin mai ales în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, pe unde se mai pot depăşi 15…20 de litri de apă pe metru pătrat. Dimineaţa şi noaptea, pe vai şi în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea azi, pe litoral

La mare, astăzi se anunţă perioade cu soare, dar şi înnorări şi ploi slabe. Vântul va avea intensificări trecătoare, pe parcursul zilei. Pe plajă se ating 25 de grade, iar apa mării va avea cel mult 24 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, începem săptămâna cu vreme…

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema