Messi, dorit insistent de Al Hilal. Guvernul saudit pregătit să ofere 300 milioane de dolari anualDupă sosirea lui Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită, odată cu recenta sa mutare la Al Nassr, următoarea țintă a saudiților pare a fi Leo Messi. Scopul statului saudit este de a se deschide către lume, de a crește numărul de turiști care trece granițele sale și încearcă să facă acest lucru prin intermediul sportului.

Ultimul pariu al saudiților în acest sens pare a fi fotbalul. Astfel, principalul lor obiectiv este de a găzdui Cupa Mondială din 2030 cu o candidatură comună cu Egiptul și Grecia. Înainte de asta, trebuie să crească vizibilitatea campionatului lor, lucru pe care vor să îl facă prin intermediul a două mari vedete: Cristiano Ronaldo, deja în Arabia, și Leo Messi, pe care îl vor tenta cu o ofertă greu de refuzat.

Mundo de Portivo susține că în Arabia Saudită, se zvonește tot mai mult că Al Hilal, cea mai mare rivală a lui Al Nassr, dorește serviciile lui Leo Messi și ar fi dispusă să facă o ofertă de nu mai puțin de 300 de milioane de dolari pe an. O sumă greu de refuzat, deși rămâne de văzut dacă argentinianul ar fi fericit să se mute într-o țară cu obiceiuri atât de diferite și cu un climat atât de complex din punct de vedere al temperaturilor.

Între țările arabe, campionatul de fotbal din Arabia Saudită este cel mai urmărit și cel mai bine cotat datorită competitivității enorme a cluburilor sale și a nivelului acestora, în special a echipelor de top din Riyadh și Jeddah. În capitală există cea mai mare rivalitate din țară: Al Hilal și Al Nassr.

“Aici este considerat “Clasicul”. Îl numim “Derby-ul de la Riad””, a declarat o sursă pentru Mundo de Portivo. „Îl vor pe Messi pentru a genera o rivalitate urmărită în întreaga lume, dar mai ales pentru a ridica nivelul campionatului și a face ca ochii întregii planete să privească spre Arabia Saudită.”

În acest scop, statul saudit ar urma să realizeze o mare parte din investiții. La fel ca în cazul lui Cristiano Ronaldo, singurul sponsor care a apărut în conferința de presă de prezentare a fost “Visit Saudi”, semn că țara a fost esențială pentru realizarea transferului său.

În cazul lui Messi, formula ar fi similară. Statul saudit ar urma să o ajute pe Al-Hilal cu o sumă mare de bani pentru a-l transfera pe campionul mondial în exercițiu, cu scopul de a crește valoarea și vizibilitatea campionatului, prin participarea celor două vedete care au dominat fotbalul în ultimele două decenii.

Mundo de Portivo susține că Al Hillal sunt atât de dornici să-l aibă pe Messi în campionatul lor pentru a continua rivalitatea pe care Cristiano și Messi au trăit-o timp de un deceniu cu Madrid și Barça, încât sunt chiar dispuși să facă un efort suplimentar pentru a încerca să-l convingă pe Messi să semneze chiar din această iarnă.

De asemenea, Al Hilal are ca ambiție ca atacantul argentinian să facă parte din echipa sa pentru Cupa Mondială a Cluburilor, care în acest an va avea loc între 1 și 11 februarie la Rabat și Tanger. Prin urmare, clubul saudit este gata să ofere peste 300 de milioane pe sezon atacantului argentinian.

Dacă Messi ar fi dispus să plece acum de la PSG, Al Hilal ar trebui să negocieze cu clubul parizian, deoarece argentinianul are contract până la 30 iunie cu PSG.

Săptămâna viitoare PSG va fi în vizită la Riyadh, pentru un meci amical împotriva unei selecționate alcătuite din jucători de la Al Nassr și Al Hilal, ceea ce ar putea fi o oportunitate pentru oficialii clubului saudit de a intra în negocieri și cu oficialii PSG.

Totuși, nu trebuie uitat că clubul francez aparține Qatarului, o țară “rivală” a Arabiei Saudite, așa că rămâne de văzut dacă aceștia sunt dispuși să îl lase pe Leo să plece înainte de finalul contractului, mai ales pentru a impulsiona un campionat care concurează cu Qatar în Liga Campionilor din Asia.

Relația lui Messi cu Arabia Saudită

Relația lui Messi cu Arabia Saudită nu este un secret. Căpitanul naționalei Argentinei, câștigătoare a Cupei Mondiale din 2022, este în prezent ambasador al turismului saudit.

“Lionel Messi vrea ca tu să îți eliberezi sufletul de căutător de senzații tari și să descoperi inimaginabilul. Indiferent dacă ești călător pentru a descoperi lucruri noi sau lucruri vechi”, se arată pe site-ul “Visit Saudi”, al consiliului de turism al țării. Site-ul enumeră o serie de locuri care l-au uimit pe Lionel în timpul vizitelor sale.

Messi a fost văzut pentru prima dată în rolul său de ambasador al turismului cu o primă deplasare la Jeddah în mai 2022, un oraș modern în contextul saudit, un oraș-port la Marea Roșie și mai avansat decât alte centre urbane din țară. “Nu este prima sa vizită în regat și nu va fi nici ultima”, a declarat pe rețelele de socializare Ahmed al-Khateeb, ministrul turismului din Arabia Saudită, întâmpinându-l pe Messi la Aeroportul Internațional Regele Abdulaziz.

Messi a promovat, de asemenea, turismul în Arabia Saudită prin intermediul rețelelor sale de socializare, postând o fotografie în care apare pe un iaht privind apusul soarelui. “Descoperind Marea Roșie #VisitSaudi”, a postat el pe Instagram cu un “hashtag de colaborare plătită” alături de biroul de turism.

În plus, a fost alături de Prințesa Haifa Al-Saud, ministrul adjunct al turismului, plimbându-se prin Jeddah. “Mă bucur că ați fost hipnotizați de esența, moștenirea și frumusețea sa”, a declarat Haifa pe Twitter.

Arabia Saudită este hotărâtă. Îl vrea pe Messi în liga sa. Oferta va veni. Mingea va fi apoi în terenul argentinianului.

Cosmin Olăroiu, Răzvan Lucescu, Ilie Balaci, Anghel Iordănescu, Laurențiu Reghecampf și Cătălin Necula sunt antrenorii români care au pregătit echipa arabă de-a lungul timpului.

(sursa: Mediafax)

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Tensiuni între Mugur Mihăescu și Mihai Bendeac. Totul s-a întâmplat la o terasă din București: „O asemenea nesimțire!”

Urmatoarea stire

”Lăptăria cu Caimac” renunță la trei produse din portofoliu, din cauza unui ”cumul de factori negativi”

Stiri pe aceeasi tema