Mesajul pe care Lavrov spune că l-a primit, în Egipt, de la Statele Unite: „Există ceva ce nu a transmis Blinken”


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, spune că a primit un mesaj din partea Statelor Unite, prin intermediul ministrului egiptean de Externe, Sameh Shukri. Mesajul ar fi fost transmis de secretarul de stat american Anthony Blinken, care a fost într-o vizită în Egipt înaintea oficialului rus, scrie agenția rusă de stat Tass.

Serghei LavrovFoto: Alexander Zemlianichenko / AP – The Associated Press / Profimedia

  • „Domnul ministru, răspunzând la o întrebare anterioară, a spus că a transmis un anumit mesaj din partea secretarului de stat Blinken, care a fost recent într-o vizită la Cairo. Confirm acest lucru.
  • Rusia este pregătită să asculte orice propunere serioasă pentru rezolvarea situației actuale în contextul său larg”, a declarat Lavrov, răspunzând unei întrebări la finalul vizitei sale la Cairo.

Ministrul rus al Apărării a susținut că mesajul lui Blinken conține doar apeluri către Rusia „de a se opri și a pleca din Ucraina”.

Lavrov a mai susținut că există „ceva ce Blinken nu a transmis”.

  • „Dar a doua parte a apelului, adevăratul interes al Statelor Unite și al Occidentului, a fost declarat de secretarul general al NATO, domnul Stoltenberg, când se afla ieri în Republica Coreea.
  • El a spus într-unul dintre discursurile sale că Rusia trebuie să piardă, trebuie învinsă, iar Occidentul nu poate permite Ucrainei să piardă, pentru că atunci Occidentul va pierde, întreaga lume va pierde”, a spus Serghei Lavrov.

El l-a acuzat pe secretarul general al NATO că „și-a luat libertatea de a vorbi nu numai în numele membrilor Alianței Nord-Atlantice, ci și în numele tuturor celorlalte țări ale lumii”.

  • „Totul este destul de clar aici, nu vorbim deloc despre Ucraina.
  • Regimul de la Kiev, care nu este independent, îndeplinește voința suveranului – Statele Unite și restul Occidentului, care este subjugat Washingtonului – de a nu permite să se întâmple nimic pe scena internațională care ar pune în pericol hegemonia pe care SUA o clamează în lumea modernă”, a mai susținut ministrul rus de Externe.

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Neymar nu va evolua pentru PSG în meciul cu Montpellier, din cauza unor probleme musculare

Urmatoarea stire

Medicamentele imunologice vor fi incluse în lista medicamentelor compensate

Stiri pe aceeasi tema

Nu e nicio nebuloasă, Charlie!…

sursa foto – Libertatea Luările de poziție ale intervenienților de pe site-urile gazetelor, așternute cu acribie după fiecare…