Mergeţi cu maşina în Grecia? Mare atenţie, şoferi! Puteţi rămâne instant fără permisul de conducere


Perioada concediilor și a vacanțelor a început, iar cum Grecia este una dintre destinațiile preferate de căte români, o mare parte aleg să se relaxeze pe plajele însorite de acolo. Însă, atunci când ajungi la destinație, trebuie să știi câteva lucruri care s-ar putea să îți fie extrem de folositoare.

Turiștii români care aleg să meargă cu mașina în vacanță sau închiriază o mașină la destinație trebuie să ştie că autorităţile elene au impus o serie de amenzi în trafic.

Legea elenă sancționează drastic conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice. În funcţie de cuantumul de alcool în sânge amenda poate să ajungă chiar până la 1200 de euro şi ridicarea permisului de conducere între 10-180 de zile.

  • 0,50-0,80 g/l ȋn sânge sau de 0,25-0,40 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 200 euro și imobilizarea autovehiculului;
  • 0,80-1,10 g/l ȋn sânge sau de 0,40- 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 700 euro, ridicarea permisului de conducere timp de 90 de zile și imobilizarea autovehiculului;
  • peste 1,10 g/l ȋn sânge sau de peste 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile, cu închisoare de minimum două luni, amendă de 1.200 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare pentru o perioadă de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului.

Români cu mașini înscrise în circulație în România pot circula în Republica Elenă cel mult 180 de zile

De asemenea, cetățenii români care au autoturisme înscrise în circulație în România pot circula în Republica Elenă cel mult 180 de zile, dacă sunt turiști și nu au o rezidență legală în această țară.

Parcarea ilegală este sancționată cu o amendă cuprinsă între 40-100-150 euro, la care se adaugă retinerea plăcutelor de înmatriculare pentru o perioadă de 20 de zile, precum şi plata taxei de parcare pentru acest interval de timp.

CITEȘTE ȘI: CELE MAI FRUMOASE PLAJE DIN GRECIA, PE CARE NU TREBUIE SĂ LE RATEZI ÎN 2022. LOCURILE CARE ATRAG TURIȘTII ROMÂNI ÎN FIECARE AN

Cuum poți rămâne instant fără permisul de conducere

De asemenea, poliţia elenă aplică amenzi şi poate reține permisul de conducere, actele autoturismului şi plăcuțele de înmatriculare pentru:

  • Folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autoturismului, amenda poate ajunge până la 400 de euro
  • Circulaţia pe benzile destinate mijloacelor de transport în comun;
  • Depăşirea şi încălcarea liniei continue;
  • Neoprirea la semnalele agentului de circulaţie;
  • Nerespectarea semnalelor semaforului;
  • Oprirea pe autostradă în locuri neamenajate;
  • Condusul pe contrasens.

Care sunt limitele de viteză admise

Pe autostradă, limita maximă de viteză admisă este de 130 km/h. Sunt prevăzute limitări de până la 80 km/h în funcţie de condițiile de drum, trafic, meteo, lucrări pe carosabil.

Depășirea vitezei legale cu peste 20 km/h se pedepsește cu amendă de 100 euro, iar cu peste 30 km/h cu amendă de 350 euro (în acest ultim caz se deține şi permisul de conducere pentru 60 zile ).

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cinci migranți au fost uciși în timpul încercării de a ajunge în enclava spaniolă

Urmatoarea stire

Lyric Video: James Bay – Everybody Needs Someone

Stiri pe aceeasi tema