Mercenarii Wagner deportează locuitorii din Bahmut în zonele ocupate de Rusia din regiunea Luhansk, susține Kievul


Mercenarii Wagner au început să deporteze locuitorii din suburbiile Bahmutului pe care le controlează, a declarat joi Centrul Național de Rezistență Ucraineană (NRC) – un organism oficial, potrivit CNN.

„Militanții îi duc cu forța pe rezidenții locali în zonele capturate din regiunea Luhansk, unde sunt filtrați. După aceea, ei sunt deportați la Perm (Rusia) și în alte regiuni îndepărtate din Federația Rusă”, a declarat centrul.

„Localnicii sunt deportați sub intenția de evacuare. După aceea, ei sunt asimilați în zonele îndepărtate ale imperiului, deoarece acum sunt dependenți de ocupanți”, a precizat NRC.

Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al Grupării de Est a Forțelor Armate, a abordat aceste afirmații vineri la televiziunea ucraineană.

„Aceasta este una dintre crimele obișnuite ale Federației Ruse. Nu are de ce să ne surprindă, deoarece întreaga structură militară a Federației Ruse este o structură criminală … Toate acestea vor fi înregistrate, documentate și predate jurisdicțiilor naționale și internaționale relevante”, a declarat el.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Comunicat de presă SC PARADISUL INFLORIT SRL

Urmatoarea stire

Imagini dure! Adolescent de 15 ani, snopit în bătaie de o consilieră USR și soțul acesteia

Stiri pe aceeasi tema