Medicul oncolog sucevean acuzat de luare de mit─â a fost arestat preventiv 30 de zile de Tribunalul Suceava


Intră acum și în grupul de

Medicul oncolog sucevean acuzat de luare de mit─â a fost arestat preventiv, vineri seara, de Tribunalul Suceava pentru 30 de zile.

Decizia Tribunalului Suceava poate fi contestat─â.

Parchetul Tribunalului Suceava a anun╚Ťat, vineri, c─â va propune arestarea preventiv─â a unui medic oncolog re╚Ťinut joi seara dup─â un flagrant de dare/luare de mit─â.

Astfel, potrivit unui comunicat de pres─â, ├«n data de 19 ianuarie 2023, echipe coordonate de un procuror de la Parchetul de pe l├óng─â Tribunalul Suceava, constituite din lucr─âtori de poli┼úie din cadrul Direc┼úiei Generale Anticorup┼úie ÔÇô Serviciul Jude╚Ťean Anticorup╚Ťie Suceava, au constatat s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunilor flagrante de luare de mit─â ╚Öi de dare de mit─â ├«n cadrul sec╚Ťiei de oncologie din cadrul Spitalului Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â ÔÇŁSf├óntul Ioan cel NouÔÇŁ Suceava ╚Öi au efectuat perchezi┼úii ├«n incinta acestei sec╚Ťii, precum ╚Öi la domiciliul unei persoane fizice.

La aceea╚Öi dat─â, procurorul din cadrul Parchetului de pe l├óng─â Tribunalul Suceava a dispus re╚Ťinerea pentru 24 de ore a unei suspecte, fa╚Ť─â de care la data de 20.01.2023 s-a dispus punerea ├«n mi╚Öcare a ac╚Ťiunii penale.

Aceasta este cercetat─â pentru s─âv├ór┼čirea infrac┼úiunii de luare de mit─â ├«n form─â continuat─â, fapt─â prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78 din 2000 pentru prevenirea, descoperirea ┼či sanc┼úionarea faptelor de corup┼úie, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (64 de acte materiale).

Cauza este instrumentat─â de un procuror din cadrul Parchetului de pe l├óng─â Tribunalul Suceava ├«mpreun─â cu poli┼úi┼čtii din cadrul Direc┼úiei Generale Anticorup┼úie ÔÇô Serviciul Jude┼úean Anticorup┼úie Suceava.

Din probatoriul administrat p├ón─â ├«n acest moment al urm─âririi penale a rezultat c─â inculpata, ├«n calitate de medic specialist oncolog la Spitalul Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â ÔÇŁSf├óntul Ioan cel NouÔÇŁ Suceava, ├«n perioada aprilie 2022-19.01.2023, ├«n mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sum─â de bani, a pretins ╚Öi a primit diferite sume de bani (sume variabile, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte foloase (miere de albine, ca╚Öcaval, cafea, bomboane de ciocolat─â, br├ónz─â etc.) de la 64 de persoane, pacien╚Ťi sau apar╚Ťin─âtorii acestora, ├«n leg─âtur─â cu exercitarea atribu╚Ťiilor de serviciu, respectiv pentru ├«ndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul ╚Öi asisten╚Ťa anti-cancer care trebuiau realizate gratuit.

├Än sarcina inculpatei s-au re╚Ťinut 64 de acte materiale ale infrac╚Ťiunii de luare de mit─â ├«n form─â continuat─â, din care 62 de acte de materiale au fost comise ├«ntr-un interval scurt de timp, respectiv┬á ├«n┬á 7 zile lucr─âtoare consecutive┬á din luna decembrie 2022.

Cercet─ârile continu─â ├«n vederea l─âmuririi tuturor ├«mprejur─ârilor de fapt ┼či a stabilirii r─âspunderii penale, arat─â sursa citat─â.

Intră acum și în grupul de

Citeste continuarea pe www.newsbucovina.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Hunedoara: Program extins luni, 23 ianuarie, la Castelul Corvinilor ┼či Gr─âdina Zoo

Urmatoarea stire

Dani Alves, dat afar─â de Pumas! Mexicanii au luat atitudine dup─â ce fotbalistul a fost arestat

Stiri pe aceeasi tema