Medicii rămân precauți chiar și la trei cazuri de COVID pe zi. Masca rămâne obligatorie în Spitalul Județean


Chiar dacă în ultimul timp numărul cazurilor de infectare cu SARS CoV 2 s-a redus foarte mult, în Spitalul Județean din Sibiu sunt păstrate restricțiile de prevenție. Potrivit reprezentanților unității medicale, masca este obligatorie în continuare în incintă, iar vizitele se pot face de un număr limitat de aparținători. Șeful secției UPU Sibiu este de părere că pandemia este aproape de final, dar trebuie să rămânem precauți.

Pacienții care ajung la Secția de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu vor fi, în continuare, testați și triați, iar în incinta spitalului purtarea măștii rămâne obligatorie. Șeful secției, medicul Constantin Roșca spune că în ultima perioadă au fost foarte puține cazuri de COVID și că intensitatea bolii a ajuns la fel ca cea a unei răceli banale.

„În continuare la Spitalul Județean se face triaj și în continuare există zona roșie în containerele modulare situate în curtea unității medicale. Se vor face teste atunci când se ajunge la urgențe. Cei care vin cu ambulanța au deja testarea făcută, iar toți pacienții pozitivi merg în spate. În ultima vreme au fost foarte puține cazuri. Sper să ajungem la zero în perioada următoare. Manifestările au fost la nivelul unei viroze simple. Din punct de vedere epidemiologic nu putem spune că s-a terminat, dar suntem foarte aproape de final și sper să nu ne prindă vara cu acel container din curte. În mare parte, activitatea în spital a fost reluată în mod normal”, spune dr. Roșca.

Riscul cel mai mare despre care vorbește medicul este infectarea persoanelor vulnerabile.

„Riscul este să fim pozitivi asimptomatici. Oricare dintre noi poate fi purtător al virusului. Întrând în zona spitalului la un pacient cu o stare de sănătate deteriorată, cu potențial de agravare, în momentul în care l-am infectat acel pacient suferă. Atunci restricționarea trebuie să mai existe o perioadă, până în momentul în care vom avea certitudinea că nu mai sunt probleme cu această boală. Faptul că avem doar trei cazuri pe zi asta nu înseamnă că am scăpat. Trebuie să fim în continuare precauți”, a mai spus medicul șef de la Urgențe.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe
Instagram /
Facebook /
YouTube


Citeste continuarea pe www.turnulsfatului.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Raiffeisen Bank listează a doua emisiune de obligațiuni sustenabile la Bursa de Valori București

Urmatoarea stire

Lista de medicamente gratuite și compensate, extinsă de la 1 decembrie 2022

Stiri pe aceeasi tema