Mastercard lansează un proiect-pilot de reciclare a cardurilor din plastic. Anual sunt produse aproximativ 600 de milioane de carduri, cu o durată de viață, în medie, de cinci ani.


Proiectul vizează atât cardurile de credit cât și pe cele de debit, iar prima sa fază, la care vor putea participa toate băncile interesate, va dura șase luni. În cadrul acesteia, clienții sunt încurajați, indiferent de compania de la care au cardul, să îl recicleze în spațiile amenajate, în loc să îl arunce.

Pentru acest proiect, Mastercard a încheiat un parteneriat cu creditorul britanică HSBC Holdings, pentru a furniza mașinării capabile să taie cardurile, care se află acum în opt bănci din Marea Britanie. Fiecare mașinărie poate tăia 10 mii de carduri, echivalentul a 50 de kilograme de plastic, care vor fi trimise ulterior către centrele de reciclare. 

În prezent, 3,1 miliarde de carduri Mastercard se află în circulație. În fiecare an, este estimat că industria produce aproximativ 600 de milioane de carduri, fiecare având o durată de viață de aproximativ cinci ani. Mastercard îndeamnă băncile din întreaga lume să se alăture proiectului, indiferent de regiune. 

Potrivit unui raport al industriei bancare, numărul total de carduri aflate în circulație se ridica la aproximativ 26 de miliarde, în 2022, iar specialiștii estimează că numărul lor ar putea crește la 28,4 miliarde până în 2027. 

Sursa: Reuters

Sursa foto: Kateryna Tyshchenko | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema