Mașina cu care mergea șeful Autorității pentru Digitalizarea României, reținută de autoritățile din Republica Moldova / Autoturismul figura cu alertă de mașină furată


Dragoș-Cristian Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, a fost oprit în Republica Moldova pentru că circula cu o mașină care figurează ca furată, dar care a ajuns în patrimoniul Guvernului român. Aceasta fost confiscată de Poliție, a relatat Antena 3.

„La graniţă ne-am confruntat cu o situaţie neplăcută. Una din cele două mașini a fost verificată şi am primit informarea că există o alertă pe această maşină. Autoturismul în cauză a trecut în patrimoniul ADR încă din 2020, de la înființarea acestei instituţii, ca urmare a preluării patrimoniului instituţiilor anterioare”, a spus Dragoș-Cristian Vlad, la Antena 3.

„Există documente în sensul ăsta, pe bază de proces-verbal. Această maşină a trecut pe la patru instituții publice. Ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti, încă din 2017, prin care s-a confiscat acest bun, intră în patrimoniul ANAF. ANAF o valorifica cu titlu gratuit către Ministerul Comunicaţiilor, cu observaţia că a făcut parte dintr-un dosar civil”, a mai precizat acesta.

„Ni s-a permis accesul mai departe pe teritoriul Republicii Moldova, cu observaţia că în momentul în care vor veni informări suplimentare voi fi notificat pentru acest fapt. Maşină am predat-o, imediat ce am primit notificarea Consulatului României în Republica Moldova, la structurile abilitate de acolo. Procedura de predare, până la clarificare, s-a întâmplat la finalul vizitei în Republica Moldova. A fost o problemă, s-a confirmat că există o alertă şi trebuie verificat cu statul de origine al acestei maşini – Italia”, a mai spus președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Nicușor Dan vrea să schimbe tarifele pentru parcările publice, în București. Cât vom plăti din 2023

Urmatoarea stire

Cancerul care lovește adulții sub 50 de ani. Semne de alarmă

Stiri pe aceeasi tema