Mărturiile terifiante ale lui Cătălin şi Mihai, doi foşti consumatori de droguri: “Am vrut să bag maşina în secţia de Poliţie” / “M-am urcat la volan în pielea goală”“De cele mai multe ori mă suiam drogat la volan. Heroina îţi dădea stare de somnolenţă, deschideam geamurile să nu adorm. Şi mergeam cu viteză, am vrut să bag maşina în secţia de poliţie. M-au văzut şi când am deschis uşa am căzut în cap”, a declarat Cătălin, fost consumator de droguri. “Am terminat drogurile de acasă şi după aia nu am mai putut rezista, în mijlocul nopţii, m-am urcat în maşină, în pielea goală eram, m-am urcat în maşină, şi m-a văzut poliţia”, a declarat Mihai, fost consumator de droguri.

Frânturi de amintiri din viaţa unor oameni care nu puteau trăi fără să se drogheze

Sunt frânturi de amintiri din viaţa unor oameni care nu puteau trăi fără să se drogheze. Şi care au pus în pericol oameni nevinovaţi. “Mă angajasem pe o maşină de lapte la şcoli şi consumam în timp ce conduceam. Intram pe străduţe înguste şi auzeam cum sar oglinzile de la maşini în spatele meu. O inconştienţă care putea să-mi aducă un dezastru”, a declarat Cătălin, fost consumator de droguri. Printr-un miracol, Mihai şi Cătălin s-au salvat. Şi pe ei, dar şi pe cei pe care i-ar fi putut ucide. Dar fenomenul scăpat de sub control face victime în fiecare zi. “Pur şi simplu, ne uităm mai atent la problema asta acum. Generaţia tânără nu are niciun fel de scrupule la capitolul ăsta – conduc drogaţi în orice formă, în orice stare”, a declarat Mihai, fost consumator de droguri.

“Ganditi-va ca o doza poate sa fie in jur de 10 lei. Este accesibila de orice copil care merge la scoala si primeste de la un parinte bani de un sandwich”, a declarat Cătălin, fost consumator de droguri. Mulţi nu se mai pot opri decât atunci când devin autorii unor tragedii care cutremură o ţară. Vlad Pascu, şoferul maşinii, avea în sânge un cocktail de şase droguri extrem de puternice. Ar fi început să consume de la vârsta de 13 ani. De ce ne oprim noi doar când mor oameni CUT pe de-a întregul nevinovaţi? Pentru că avem un fetiş al tragediei. Până când nu urlă şi până când nu e sânge pe linoleum, românul nu se opreşte. Dacă politicianul iese şi spune “Suntem toţi vinovaţi”, nu-i departe de adevăr, deşi ştim că minte cu neruşinare. Avem o contribuţie pentru că suntem complici morali, prin propria noastră inerţie.

După tragedia din 2 Mai, apar, în sfârşit, şi primele propuneri care ar putea schimba ceva. “Voi propune Guvernului și Parlamentului instituirea obligativității testului antidrog cu ocazia examinării medicale pentru dobândirea sau reînnoirea permisului și extinderea examinării medicale la restituirea permisului de conducere reținut pentru consumul de alcool și droguri. Deci vrei carnet, test antidrog”, a declarat Cătălin Predoiu, ministrul de Interne.

Electoratul crede că statul a eşuat fundamental. Preşedintele zice că nu. “Sintagma cu statul eșuat o mai folosesc politicienii în vâltoarea abordărilor electorale….

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema