Mark Zuckerberg pregătește concedieri în masă ale angajaților Facebook. Compania are probleme financiare grave  • Mark Zuckerberg pregătește concedieri în masă
  • Compania are o cotă de piață cu 70% mai mică decât anul anterior

Celebrul Mark Zuckerberg urmează să ia o decizie în premieră, în ultimii 18 ani de existență a platformei Facebook. Miliardarul îa exemplul lui Elon Musk și intenționează să concedieze o mare parte dintre cei care lucrează pentru această companie. Se pare că Facebook se confruntă cu probleme financiare grave, după ce cota de piață a scăzut cu 70% în ultimul an.

Mark Zuckerberg concediază o mare parte dintre angajați

După ce a devenit deținătorul rețelelor de socializare Instagram și Whatsapp, care au intrat sub conducerea gigantului Meta, alături de Facebook, se pare că Mark Zuckerberg încă se confruntă cu probleme financiare ale companiei, după ce anul 2022 i-a adus o scădere a cotei de piață cu 70%.

Din acest motiv, pentru a putea face față cheltuielilor și impasului financiar în care se află, miliardarul a decis să concedieze o mare parte dintre angajații care, în prezent, lucrează pentru gigantul Facebook. Se pare că rebranduirea i-a adus companiei mult prea mulți angajați, și anume 87.000.

Miliardarul va face marele anunț miercuri, 9 noiembrie

După ce Elon Musk a devenit deținătorul gigantului Twitter, cu care are planuri mari, se pare că ți Mark Zuckerberg îi calcă pe urme, în ceeaa ce privește numărul de angajați. Miliardarul va anunța cine sunt cei câteva mii de angajați care vor fi disponibilizați și vor părăsi Facebook, după ce acțiunile companiei au scăzut masiv, iar cota de piață este cu 70% mai mica decât în anii anteriori.

Conform conducerii, Facebook are în prezent un număr prea mare de angajați, așadar, compania nu se află într-unul dintre cele mai bune momente din punct de vedere financiar. Mai mult, o decizie ca și aceasta nu a mai fost luată în ultimii ani la Facebook.

Citește și: Meta, compania care deţine Facebook şi Instagram, introdusă pe lista organizaţiilor ”teroriste şi extremiste”, în Rusia. Ce presupune decizia

Citeste continuarea pe spynews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Toți elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru juniori au fost premiați. 5 dintre ei au fost medaliați cu aur

Urmatoarea stire

Video | Liga 2, etapa 13 | CSA Steaua

Stiri pe aceeasi tema