Marius Pașcan: Astăzi, România pierde circa 10 miliarde de euro din pricina votului de respingere a aderării la Schengen (VIDEO)România pierde astăzi circa 10 miliarde de euro din pricina votului de respingere a aderării la Schengen, a declarat Marius Pașcan, vicepreședinte PMP, sâmbătă, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Marius Pașcan (PMP), pe B1 TV, despre aderarea României la Schengen

Întrebat despre cazul Schengen, vicepreședintele PMP a afirmat: „O fi stârnit premierul Marcel Ciolacu atenția pe subiect, sau o fi restârnit-o, dar în realitate declarația sa privitoare la despăgubiri pe care România le pretinde și că dă în judecată Austria este absolut populistă. În momentul de față, România este ieșită din termen la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru a mai putea ataca acest subiect”.

„Au fost două luni după respingerea prin vot din partea Austriei a integrării României în Schengen și în acest termen al Curții de Justiție a Uniunii Europene singurul care a făcut o acțiune în justiție, în numele său, ca europarlamentar, și evident în numele României, este europarlamentarul Eugen Tomac. Noi, cei de la Partidul Mișcarea Populară, am strâns 50.000 de semnături, solicitând intervenția în solidar și a Parlamentului European, iar în momentul în care justiția va demonstra, sau va accepta, că i s-a făcut o nedreptate României, prin încălcarea tratatelor Uniunii Europene și de funcționare a Uniunii Europene, atunci, în momentul respectiv, România va putea fi parte civilă și să pretindă aceste daune interese”, a continuat Marius Pașcan.

„Pentru că astăzi România pierde circa 10 miliarde de euro din pricina acestui vot de respingere. Noi stăm prin vămi, pierdem timp ș.a.m.d. Deci în momentul de față singura posibilitate legală ca România să atace la Curtea de Justiție a Uniunii Europene respingerea prin vot din partea Austriei este ralierea la cauza deschisă de Eugen Tomac la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Nu există o altă posibilitate. Acesta este procesul în care se poate demonstra că s-a încălcat tratatul Uniunii Europene”, a mai spus fostul parlamentar.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema