Marius Budăi, noi detalii despre recalcularea pensiilor. Explicațiile fostului ministru pentru pensionarii care se tem să nu le scadă veniturileRecent, un articol din normele metodologice a stârnit panică printre pensionari, crezând că veniturile lor ar putea, de fapt, să nu beneficieze de aceste majorări.

Mai concret, dezbaterile au pornit de la articolul 125 care urmare recalculării pensiilor ar sugera că veniturile seniorilor vor scădea.

Citește și Premierul Ciolacu intervine în scandalul legat de Roșia Montană: „A fost folosită ca să se inventeze o entitate politică. Iar acum ne vine factura”

Conform normelor de aplicare, articolul 125 menţionează următoarele:

”(1) Pensile stabilite în baza legislației anterioare intrării în vigoare a legii, devenite pensii conform art. 144 din lege, se recalculează din oficiu, potrivit dispozițiilor art. 155 din lege.

(2) În situația în care, urmare recalculării drepturilor de pensie, conform alin. (1), prin valorificarea venitului total lunar realizat, prevăzut la art. 139 alin. (1) din lege, rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât cel…

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema