Marina Tower – un bloc ce se vrea a fi de fițe – a primit o amendă de 20.000 de la Garda de Mediu


În stânga, Marina Tower, așa cum ar trebui să arate la finalizare. În dreapta, imagini de pe șantier cu apa deversată în Marea Neagrî

Marina Tower este un bloc ce se vrea a fi de fițe, în zona cluburilor din Mamaia. De la începutul construcției, patronii au organizat întâlniri cu potențiali clienți la care aduceau șampanie cu roaba.

Garda de Mediu a descoperit însă probleme mari la Marina Tower, pentru care a aplicat o amendă de 20.000 de lei.

„Urmare a unui videoclip aparut in spatiul on-line, comisarii Garzii Nationale de Mediu Constanta au efectuat verificari la organizarea de santier a proiectului din statiunea Mamaia. S-a constatat ca apa de la lucrarile de fundare a imobilului de pe str.Lamia se evacueaza prin pompare in mare, prin intermediul furtunelor amplasate pe plaja. Conditiile stabilite prin avizul emis de ABA Dobrogea Litoral privind evacuarea apelor de epuisment, respectiv monitorizarea volumelor de apa evacuate, realizarea analizelor pentru apa evacuata in mare, pozitionarea si fixarea furtunelor astfel incat sa nu se afecteze plaja in zona de descarcare nu au fost respectate, fapta ce constituie contraventie prevazuta de OUG 202/2002 privind gospodarirea integrata a zonei costiere si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 10.000 lei si 20.000 lei. Societatea care realizeaza lucrari de construire a fost sanctionata cu amenda de 20.000 lei si s-au dispus masuri de remediere a neconformitatilor identificate pe timpul controlului.”, a declarat directoarea Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu.

Imaginile pot fi urmărite mai jos.

Presa a scris că aici au semnat deja promisiuni de vânzare – cumpărare pentru apartamente Adrian Mutu, Codin Maticiuc și fratele Simonei Halep.

Mai scump decât pe Coasta de Azur

Deși construcția din Mamaia este încă la stadiul incipient și blocul va fi gata cel mai probabil în 2023, prețul cerut pentru un apartament de două camere rivalizează cu cele din cele mai căutate stațiuni de pe coasta de Azur, căutate de turiști din întreaga lumea.

Prețul cerut pentru un apartament de două camere în Marina Tower – așa fost botezat blocul – este de 364.000 de euro la care se adaugă TVA, adică vorbim de un total de 433.160 de euro. Apartamentul are 51 mp utili, deci ajungem la un preț de 8.493 de euro pe metri pătrat util, 74 metri pătrați construiți și 110 mp în total (cel mai probabil, diferența provine de la balcon).

Mai multe persoane cunoscute din România au anunțat că vor să-și cumpere sau că și-au cumpărat apartamente aici. Le credem pe cuvânt. Evident, prețurile tranzacțiilor – dacă au avut loc – nu sunt publice.

Pentru că aminteam de Coasta de Azur, iată cât costă un apartament în superba localitate Villefranche-sur-Mer, aflată între Nisa și Monaco, un paradis turistic. Am ales un apartament care are vedere directă la mare. Are 88 de metri pătrați și îl puteți cumpăra cu 350.000 de euro. Detalii AICI.

Cine este beneficiaruk

Beneficiarul blocului este un PFA, și anume PFA Panait Ion Ilie. Constructor și proiectant este MCFConstuct 2000 SRL, care are sediul în boxa numărul 3 de la demisolul unei clădiri din zona peninsulară a Constanței. Firma este deținută de Panait Cristian Gabriel, fiul lui Panait Ion Ilie. Firma mai construiește blocul Tomis Tower, de la intrare in Constanța dinspre Ovidiu, ansamblul Aviatorii Residence, dar și un bloc pe strada Primăverii din Constanța. A mai construit, printre altele, trei blocuri în Mamaia, pe malul lacului.

În 2021 a avut o cifră de afaceri de 3.798.854  lei, un profit de 173.275 lei și datorii totale de 54.586.850 lei.

Citeste continuarea pe www.ct100.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

GRAV. Bărbat înjunghiat în plină stradă în zona Tic-Tac din cartierul Ostroveni al Râmnicului – Gazeta Vâlceană

Urmatoarea stire

Apel la calm: un eurodeputat român crede că nu e cazul să-i facem scandal Olandei

Stiri pe aceeasi tema