„Marea problemă este că că românii nu duc nimic până la capăt. Nu avem cultul meseriei”Românii nu duc treaba până la capăt pentru că nu au un cult al meseriei. Se apucă să facă ceva apoi se răzgândesc și fac alte lucruri. Nu vor să construiască lucruri, în timp ce occidentalul e„ furnică”, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

de a construi? Întotdeauna ați fost un constructor în ceea ce ați făcut. Adică ați făcut suplimentul literar al „Scânteii tineretului”, ați preluat „Express Magazin”, „Zig-Zag”, „Evenimentul Zilei” și în televiziuni în care ați fost ați construit un sistem cel puțin 6-7. De unde ideea de constructor de afaceri? Pentru sunt foarte mulți jurnaliști care scriu articole și atât. Cei mai mulți, 90%

Ion Cristoiu: Probabil am o creativitate în materie a construi. Ideea constă ideea lucrului bine făcut. Marea problemă, ca întorc la români, este  românii nu duc nimic până la capăt.

Genghis Khan spunea lucru bine făcut e lucru dus până la capăt. Asta mi-a plăcut.  Bine, el le ducea până la capăt la un moment dat făcea stive.

A doua chestiune este faptul în România nu există cultul meseriei. Deci eu sunt cizmar și în momentul în care sunt cizmar nu fac altceva decât îmi propun fiu cel mai bun cizmar. În România, dacă ești cizmar, zici „ce bine ar fi fi tâmplar”

La mine am această chestiune. Dacă am ceva de făcut fac. Eu fac interviuri și emisiunile de la Gândul cu cele mai mari emoții la mine sunt interviurile. Toată ziua lucrez la interviu. E seriozitate.

Marius Tucă: E ideea asta pe care ați spus-o mai devreme. Românul nu are cultul meseriei. Sunt zidar, fac meseria asta la perfecție, în fiecare zi înveți, dar toți vor facă altceva, vor schimbe, vor facă și una, și alta.

Ion Cristoiu: Românul este un mare romantic. Adică el niciodată nu are această inițiativă să facă chestii. Occidentalul e furnică.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Mihai Chirica ezită să spună dacă va mai candida la Primăria Iaşi: Până în 2024, nu ştim câte dosare vor fi

Urmatoarea stire

Vor fi făcute publice toate informaţiile legate de asasinarea preşedintelui John F. Kennedy

Stiri pe aceeasi tema