Marcel Ciolacu respinge propunerea UE de reducere a consumului de electricitate: Eu nu pot să le cer românilor să stingem becuri


Marcel Ciolacu spune că nu le poate cere românilor să facă vreo economie, să stingă becuri, așa cum recomandă Uniunea Europeană. „Oamenii nu ne-au trimis în aceste funcţii de demnitari ai statului român ca să aducem iarăşi raţionalizarea”, a spus președintele PSD la România TV, luni seara. De asemenea, liderul social-democrat a dat asigurări că România nu va rămâne fără energie, și că acestea sunt „povești pentru adormit copiii”. „România, în acest moment, la energie electrică, cât produce, atât consumă”, a precizat acesta.

„Am trăit în acea perioadă a comunismului, când s-au făcut, totuşi, nişte investiţii majore în sistemul de distribuţie, de producţie, de furnizare. România, în acest moment, la energie electrică, cât produce, atât consumă. Oamenii nu ne-au trimis în aceste funcţii de demnitari ai statului român ca să aducem iarăşi raţionalizarea şi … În cazul în care cineva doreşte să facă economie, e un lucru foarte bun, dar e o decizie personală, care ţine de bugetul familiei. Eu nu pot să le cer românilor să vină să facă vreo economie, să stingem becuri. Există şi alte state în Uniunea Europeană care nu sunt la capacitatea României. Nu avem o independenţă energetică, dar nici eu nu i-am pus pe ultimele două guverne să închidem mine şi să venim cu nişte aberaţii… o sarabandă de greşeli. Tot răul care se întâmplă în acest moment – haideţi să fim corecţi, fără să atac pe nimeni personal, coaliţia – este de la o liberalizare a preţurilor în energie total haotică, fără niciun fundament. (…) Eu nu am fost ales de oameni să vin să le schimb modul de viaţă. Dacă doresc şi îşi permit să plătească… ”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

„90% dintre consumatorii casnici se încadrează în aceşti 255 (kilowaţi lunar – n.r.). În momentul acesta, o să propunem colegilor din Parlament doar pentru diferenţa între 255 şi 300 să plăteşti preţul întreg. Trebuia o abordare mai corectă din acest punct de vedere şi se poate face”, a mai spus Ciolacu.

„Poveştile că rămâne România fără energie sunt pentru adormit copiii, nu va rămâne România fără energie”, a dat asigurări liderul social-democrat.

Editor : Liviu Cojan

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

LIVE UPDATE. 202 zile de invazie. Ucraina recuperează orașul Sviatogorsk

Urmatoarea stire

Atac cibernetic furibund în Muntenegru: ministrul Apărării acuză Rusia

Stiri pe aceeasi tema