Marcel Boloş: „Există la nivelul Comisiei Europene îngrijorarea ca măsurile de reducere a cheltuielilor să nu fie implementate 100%”Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, a oferit detalii despre negocierile de la Bruxelles în privința deficitului bugetar al României. Acesta a dezvăluit că reprezentanții Comisiei Europene nu au încredere în bugetul d ela București că măsurile de tăiere a cheltuielilor bugetare vor fi aplicate, având în vedere că 2024 este an electoral.

Marcel Boloș, despre negocierile cu reprezentanții Comisiei

Marcel Boloş a fost întrebat, joi seară, la Antena 3, despre desfiinţarea celor 200.000 de posturi şi dacă reprezentanţii Comisiei Europene au afirmat că astfel de promisiuni au fost făcute şi de fostul Guvern.

”Noi, pe lângă planul de măsuri fiscale, în coaliţia de guvernare s-a agreat şi partea aceasta de reducere a cheltuielilor publice, ceea ce până la urmă este firesc din perspectiva justeţii cheltuirii banilor publici. Există la nivelul Comisiei această îngrijorare, fiind un an electoral anul 2024 şi anul acesta, an preelectoral, există această îngrijorare că aceste măsuri de reducere a cheltuielilor publice să nu fie implementate 100%”, a arătat ministrul de Finanţe.

În continuare, ministruld e Finanțe susține că presiunea asupra deficitului a fost pusă de sprijinul financiar oferit Ucrainei și de implicațiile războiului:

”Implicaţiile pe care le-a avut războiul asupra economiei româneşti sunt cele care au pus presiune asupra deficitului bugetar şi suntem şi cu aceastş problemă actuală care ţine de cheltuielile efectuate de ţara noastră şi care ne-au adus în situaţia aceasta în care şi pentru 2023 să avem probleme cu deficitul în relaţia cu Comisia Europeană, pe de altă parte au fost discuţii pe zona aceasta de cheltuieli”.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema