MApN confirmă că un transportor blindat Piranha 3C s-a scufundat sâmbătă în Brațul Borcea al Dunării, în urma unor inflitrații de apă, în timpul unui exercițiu NATO. Nu au fost victime. Vehiculul a fost recuperat a doua zi.


Ministerul Apărării precizează că transportorul Piranha 3C s-a scufundat la aproximativ 15 metri de mal, la o adâncime de opt metri, pe timpul unei secvențe de antrenament care a presupus traversarea Brațului Borcea cu mijloace blindate amfibii. Acesta efectua manevre pentru traversarea apei, moment în care echipajul “a raportat infiltrarea apei în interiorul maşinii de luptă. În urma aplicării în regim de urgenţă a procedurilor standard de salvare şi evacuare a personalului, toţi membrii echipajului au fost aduşi la mal în siguranţă”, transmite MApN, care precizează că transportorul a fost recuperat duminică. 

Ministerul mai adaugă că sunt în desfășurare procedurile de evaluare a stării tehnice a transportorului, care a intrat deja în lucrări de întreținere, în vederea repunerii în stare de operativitate. Incidentul s-a petrecut în timpul exercițiului “Saber Guardian 23″, la care au participat militari din Albania, Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, Portugalia, R.Moldova, Statele Unite ale Americii, Țările de Jos și România. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

«N-a fost crescut de nimeni!»

Dana Budeanu critica aspru familia lui Vlad Pascu, în urma accidentului fatal provocat de șoferul sub influența drogurilor,…