Manșa retur a barajului de menținere în Liga 2Astăzi aflăm ultima echipă retrogradată din campionatul Liga 2, a cincea în total la finalul ediției 2022-2023. De la ora 11:00, pe terenul de iarbă al CNAF Buftea, se întâlnesc Progresul Spartac și Metaloglobus, formații care au încheiat play-out-ul pe locul 5 în grupele în care au evoluat.

Jocul de astăzi este manșa retur a barajului. Turul a avut loc fix în urmă cu o săptămână, pe stadionul din Clinceni, cu Metaloglobus gazdă și cu circa 150 de spectatori în tribune. A fost 1-1 în acel joc, după ce Andrei Grigore (34′) a deschis scorul pentru echipa oaspete, iar Dragoș Huiban (45+3′ – penalty) a egalat în prelungirile primei reprize.

  • Pierzătoarea acestei duble manșe va fi a cincea echipă retrogradată la finalul acestui sezon în Liga 3 și le va urma pe Poli Timișoara, Minaur Baia Mare, ambele din Grupa A, Ripensia Timișoara și Unirea Constanța, ambele din Grupa B.
  • În urma abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute. Dacă egalitatea persistă, se va trece la lovituri de departajare.

COMENTARIUL LIVE:

PROGRESUL SPARTAC – METALOGLOBUS BUCUREȘTI 0-0, 0-0, 3-5 la lovituri de departajare (1-1 în tur)

Progresul Spartac: Ciontoș (Wynney 120′) – Leafu, Ed. Radu, Parfeon, Mih. Șandru – Mat. Andrei, Eug. Lixandru, Sil. Matei, Andr. Grigore, I. Tudorache (I. Costea 106′) – Cip. Stanciu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Al. Soare – Vl. Alexandrescu, Ohaci, Bardot, Menn, Tong, M. Dumitru
Antrenor: Andrei Erimia

Metaloglobus: Gavrilaș – Goge (C-tin. Dima 62′), Chatziterzoglou, Caramalău (cpt.)(Alb. Olaru 78′), Andr. Sava – Zakir (Rz. Milea 91′), Al. Gheorghe, Honciu, I. Mihart (Liș 62′) – Huiban, Zukanovic (Chiorean 102′)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Ad. Sîrbu, Andr. Răuță, Rob. Neacșu
Antrenor: Eusebiu Tudor (suspendat)

Stadion: CNAF Buftea iarbă (Buftea – Ilfov). Arbitru central: Bogdan Dumitrache (București). Arbitri asistenți: Mihăiță Necula (Bucureşti) și George Suciu (Câmpia Turzii). Arbitru de rezervă: Bogdan Neculcea (Bucureşti). Observator de arbitri: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe). Delegat de joc: Adrian Petre (Buzău).

După momentele de bucurie, pentru Metalogolbus, și cele de tristețe, pentru Progresul Spartac, echipele s-au strâns la mijlocul terenului, în părți diferite de teren, și au format un grup în care s-au spus vorbe de îmbărbătare. Ulterior, jucătorii ambelor formații au răspuns cu aplauze aplauzelor suporterilor din tribună. S-a scandat ”Tot înainte, Progresul tot înainte!”, iar jucătorii lui Andrei Erimia au mers apoi la galeria aflată în spatele gardului pentru a o saluta.
♦Progresul Spartac a fost mai bună cel puțin în această manșă retur…

Citeste continuarea pe www.prosport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema