[ditty id=108033]

„Maniacul Din Angarsk”, Un Fost Polițist Care A Comis 80 De Crime și A Primit Două Condamnări Pe Viață, Interviu în Presa Rusă: „Luați-mă Pe Front. Încă Mai Pot”

„Care este visul meu? Să lupt pe front, în cadrul operațiunii speciale din Ucraina! Sunt în inchisoare de 10 ani, totul este mai modern acum, cu electronica radio și așa mai departe, dar cred nu va fi atât de greu să studiez rapid despre ce e vorba”, a spus Popkov, în interviul luat de jurnalistul Pavel Marciukov la colonia penitenciară de maximă securitate unde criminalul în serie își ispăsește pedeapsa.

„Aș fi de acord fără ezitare să fiu recrutat! Adevărul este că încă mai pot”, a întărit ucigașul, a cărui specializare sunt armele de foc.

Unul dintre cei mai nemiloși criminali în serie din istoria Rusiei, „Maniacul din Angarsk” a mărturisit și două noi crime, în 2020, pentru care a luat nouă ani de închisoare. El a primit, anterior, două condamnări pe viață.

Fost sergent al Ministerului Afacerilor Interne, Popkov a fost demis din rândurile forțele de ordine în 1998.

Între 1992 și 2010, el a ucis 79 de femei și un coleg polițist. Potrivit achetatorilor, criminalul a folosit diverse arme pentru crimele sale, de la topare și cuțite, la lanțuri.

Majoritatea victimelor aveau între 19 și 28 de ani și au fost violate înainte de a fi ucise cu brutalitate. 26 de femei erau moarte la momentul descoperirii, alte trei au murit în spital.

Popkov, supranumit „Maniacul din Angarsk” sau „Măcelarul în uniformă”, a acționat în vecinătatea orașului Angarsk.

Criminalul a fost reținut în 2012, pe baza genotipului său și a rezultatelor unui examen genetic molecular al urmelor unui vol asupra uneia dintre victime, efectuat în 2003.

S-a predat fără rezistență și a mărturisit, ulterior, alte 80 de de crime. El a declarat că a încetat să ucidă din cauza impotenței, ca urmare a unei boli venerice.

În mai 2014, cazul a intrat în judecată. Materialele dosarului penal s-au ridicat la 195 de volume. În cauză au fost efectuate peste 300 de expertize medico-legale și criminalistice, peste 2.500 de studii genomice și au fost audiați peste două mii de martori.

  • Pe 14 ianuarie 2015, Tribunalul Regional Irkuțk l-a condamnat pe Mihail Popkov la închisoare pentru 22 de crime pe viață într-o colonie cu regim special.
  • Iar la 10 decembrie 2018, Tribunalul l-a găsit pe Popkov vinovat de alte 56 de crime și a pronunțat a doua condamnare pe viață.

Începând cu 11 decembrie 2018, și-a ișpășit pedeapsa în colonia penală cu regim special „Delfinul Negru” din Sol-Ilețk. În 2020, Popkov a fost transferat la închisoarea Torbeevski din Mordovia. În același an, el a mărturisit două noi crime, ridicând numărul total al victimelor la 80.

Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie sau după caz. ICR Londra a programat mai târziu un eveniment de Ziua Culturii pentru că șefa filialei, Catinca Nistor, joacă teatru în România

Criminalul în serie nu avea anomalii psihice.

Singura șansă pentru Popkov a de fi recrutat și trimis în Ucraina o constituie compania militară privată Wagner.

Încă din iulie, Wagner le-a oferit prizonierilor aflați în închisori din Sankt Petersburg sau Nijni Novgorod salarii mari și o potențială amnistie pentru șase luni de serviciu, a scris site-ul de investigații iStories.

Pe 5 ianuarie, Evgheni Prigojin, fondatorul și finanțatorul Wagner, a anunțat că membrii primului grup de deținuți recrutați pentru a fi trimiși pe frontul din Ucraina au încheiat contractul de șase luni și au fost grațiați.

Dovezi ulterioare au arătat că acest grup includea persoane condamnate pentru crimă, tâlhărie, organizarea de bande criminale și producerea de amfetamine.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Foto: EPAUrmărește-ne pe Google News
Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

sute de sancţiuni au fost aplicate şoferilor

Urmatoarea stire

Îmbătrânirea populației și pericolul unui colaps financiar

Stiri pe aceeasi tema