Mandatul lui Cristian Pistol în fruntea CNAIR, prelungit de CA


Consiliul de Administra╚Ťie al Companiei Na╚Ťionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis prelungirea cu ├«nc─â dou─â luni a mandatului de director general interimar al lui Cristian Pistol. Decizia urmeaz─â s─â intre ├«n vigoare ├«ncep├ónd de vineri, 27 ianuarie.

Fost consilier pe probleme de infrastructur─â al lui Florin C├«╚Ťu, pentru scurt timp, Cristian Pistol preluat ╚Öefia companiei de drumuri pe data de 27 septembrie, iar de atunci mandatul s─âu a fost prelungit succesiv.

Cu toate acestea, zilele lui Cristian Pistol ├«n func╚Ťia de director general al CNAIR par a fi num─ârate. Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anun╚Ťat c─â ├«n aceast─â s─âpt─âm├ón─â va semna ordinul privind numirea de noi consilii de administra╚Ťie ├«n cinci companii din subordine, printre care ╚Öi CNAIR, ├«n baza Ordonan╚Ťei 109 privind managementul corporativ, ceea ce ├«nseamn─â c─â, foarte probabil, va fi numit ╚Öi un nou manager.

├Än ce era condus─â de Cristian Pistol, CNAIR a reu╚Öit s─â ├«ncheie contractele pentru 9 dintre cele 13 loturi ale Autostr─âzii Moldova, de la Ploie╚Öti la Pa╚Öcani, beneficiind ├«ns─â ╚Öi de prezen╚Ťa celui mai puternic constructor rom├ón, UMB Tehnostrade, ceea ce a inhibat eventualele contesta╚Ťii. Alte bile albe ar fi darea ├«n folosin╚Ť─â a 40 km din Drumul Expres Craiova-Pite╚Öti, 13 km din Autostrada Sibiu-Pite╚Öti ╚Öi recep╚Ťia studiului de fezabilitate pentru sectorul montan (T├órgu Mure╚Ö-T├órgu Neam╚Ť) al Autostr─âzii Unirii.

Pe de alt─â parte, Pistol nu a fost imun la influen╚Ťe politice. De pild─â, PSD D├ómbovi╚Ťa a reu╚Öit s─â impun─â catastrofalul proiect de extindere la dou─â benzi pe sens a drumului B├óldana-T├órgovi╚Öte.┬á Mai multe detalii aici.

Alte bile negre pentru Pistol ar fi anularea licita╚Ťiei pentru lotul 2 al Autostr─âzii Lugoj-Deva, dar ╚Öi celei pentru realizarea studiului de fezabilitate ├«n vederea construirii drumului de mare vitez─â Craiova-Lugoj. ├Än acela╚Öi timp, Pistol poate fi criticat pentru tergiversarea licita╚Ťiilor pentru loturile 1 ╚Öi 3 ale Autostr─âzii A0 Nord, lansate ├«n urm─â cu mai bine de 3 ani.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citeste continuarea pe mainnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Final─â feminin─â tare la Australian Open!

Urmatoarea stire

Ancheta mor╚Ťii unui militar electrocutat pe un tanc. Ce contest─â un fost comandant de unitate militar─â, suspect ├«n dosar

Stiri pe aceeasi tema