Maia Sandu crede că Republica Moldova poate deveni stat membru UE până la sfârșitul acestui deceniuPreședinta Maia Sandu a declarat că Republica Moldova ar trebuie să devină stat membru al Uniunii Europene până în 2030. Aceasta a precizat la postul de televiziune Moldova 1 că Guvernul ar trebui să facă un efort mai mare pentru a îndeplini condițiile impuse de UE odată cu oferirea statutului de țară candidată la aderare.

Maia Sandu, despre aderarea la UE

„Am avut acum câteva săptămâni o ședință a Comisiei pentru integrare europeană, am discutat un raport pe implementare, dar e nevoie ca Guvernul să se miște mai repede.

Aceasta este o prioritate pentru noi toți. Integrarea europeană este proiectul nostru de țară, nu avem altă șansă și altă oportunitate prin care să putem să ne asigurăm și o dezvoltare liberă și pașnică și, în același timp, să asigurăm creșterea nivelului de trai al populației suficient de repede. De aceea, da, aștept în primele zile din următorul an să avem următoarea ședință a acestei Comisii și aștept un raport de la Guvern.

Cred că e nevoie de un efort mai mare din partea Guvernului, așa încât să ne asigurăm că toate condițiile sunt îndeplinite impecabil și la timp, până vine misiunea de evaluare a Uniunii Europene. Este foarte important pentru noi să începem discuțiile despre următoarea etapă, următoarea etapă fiind inițierea discuțiilor despre negocieri”, a declarat Maia Sandu.

„Așteptările mele sunt destul de ambițioase. Eu cred că noi trebuie să devenim stat membru până la sfârșitul acestui deceniu”, a mai declarat președinta.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema