Mai poți conduce o mașină dacă te-ai pensionat? S-a dat o nouă lege. Permisul auto poate fi anulat. Ce trebuie să faci rapidTema vârstei șoferilor și necesitatea introducerii unui prag pentru conducerea autovehiculelor a fost subiectul unor dezbateri intense, inclusiv la nivelul Uniunii Europene.

Se conturează o preocupare tot mai mare pentru siguranța rutieră, având în vedere că abilitățile de conducere, reflexele și capacitatea de concentrare la volan pot scădea odată cu înaintarea în vârstă.

Propunerile includ stabilirea unui prag de vârstă pentru șoferi și implementarea unor teste medicale mai riguroase și mai frecvente pentru cei care depășesc acest prag. Aceste teste ar acoperi aspecte precum vederea, starea psihică și starea de sănătate generală, pentru a asigura că șoferii vârstnici sunt fizic și mental apți să conducă în condiții de siguranță.

În ciuda acestor dezbateri, legislația auto din România nu stabilește încă o vârstă limită sau un prag pentru conducerea autovehiculelor. Persoanele pot continua să conducă atât timp cât dețin un permis…

Citeste continuarea pe www.news18.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema