Mai mulți copii au ajuns la spital după ce antrenorul echipei de fotbal i-a obligat să facă 400 de flotări fără pauzăMai mulți copii de liceu din statul american Texas, jucători de fotbal american, au ajuns la spital după ce au fost obligați de antrenorul echipei să facă 400 de flotări fără pauză, relatează BBC. Părinții spun că au fost îngroziți de tratamentul la care au fost supuși copiii lor și de starea lor când au ajuns la spital.

Elevii au fost forțați să facă aproape 400 de flotări fără pauză și fără să li se permită să bea apă, a spus Dr. Osehotue Okojie, unul dintre părinții elevilor care au ajuns la spital.

„A fost o săptămână de coșmar”, a declarat ea. Femeia mai spune că toți cei implicați în acest incident trebuie trași la răspundere – „Trebuie să accentuăm că e mai importantă sănătatea decât câștigarea unui meci. Câștigăm, dar cu ce preț?”.

Antrenorul de fotbal american al liceului, John Harrell, a fost suspendat.

Peste 10 jucători ai echipei au ajuns la spital după acest antrenament draconic de la liceul Rockwall-Heath din Texas, conform lui Okojie. Ea a declarat că fiul ei a venit acasă cu dureri puternici și fără să mai poată să-și ridice mâinile.

Ulterior, el a fost diagnosticat cu rabdomioliză, o problemă medicală provocată de distrugerea țesutului muscular și eliberarea de proteine toxice în sânge. Băiatul a trebuit să stea în spital o săptămână înainte de a se putea întoarce acasă.

„Rabdomioliza nu cade pur și dimplu din cer. Apare atunci când există o forțare, iar ea nu este o problemă frecventă”, a declarat ea.

Liceul, aflat la aproximativ 40 de kilometri de Dallas, a anunțat că va angaja un terț pentru a investiga incidentul și că l-a suspendat pe antrenor până la finalul investigației.

O altă mamă, Maria Avila, a declarat pentru CBS că fiul ei era „foarte rigid” și că nu-și putea mișca deloc mâinile după antrenament.

„Pentru mine este un coșmar. Mă îngrijorează pentru că îi afectează și sănătatea mintală”, a spus ea.

Editor : Adrian Dumitru

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Mihaela Borcea, mesaj de suflet pentru Cristi Borcea. Cum arată afaceristul la 53 de ani

Urmatoarea stire

Vladimir Putin anunță că economia rusă a depășit așteptările experților, în ciuda sancțiunilor menite să îngenuncheze Rusia

Stiri pe aceeasi tema

Cutremur produs în județul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs sâmbătă, 11 martie, în judeţul Buzău. „În ziua de 11.03.2023, 14:09:18…