“M-am născut pe vremea lui Mussolini. Nu vreau să mor cu Meloni la putere”


Duminica, 25 Septembrie 2022, ora 23:32

1394 citiri

O fotografie cu un votant în vârstă care poartă un mesaj anti-Meloni a devenit virală în Italia în acest weekend, când italienii îşi aleg parlamentul.

“M-am născut pe vremea lui Mussolini. Nu vreau să mor cu Meloni la putere. Dumnezeu să ne ajute!”, este scris pe o coală de hârtie agăţată de gâtul bătrânului caare a fost fotografiat stând pe o bancă la Roma, cu bastonul lângă el.

Giorgia Meloni, liderul partidului postfascist Fratelli d’Italia, creditat cu aproape un sfert din voturi în ultimele sondaje, este favorita pentru a conduce un guvern de coaliţie în care extrema dreaptă va domina în mare măsură.

Mulți italieni au aşteptat chiar şi o oră la coadă, duminică, pentru a-şi alege noul Parlament, informează The Guardian. Din cauza cozilor mari, Giorgia Meloni şi-a amânat votul. Silvio Berlusconi a remarcat că nu a văzut niciodată cozi atât de lungi la alegeri.

Deşi s-au înregistrat cozi foarte mari la secţiile de votare, până la ora locală 19.00 rata de participare la vot era de 51,25 la sută, mai mică decât în 2018, când a fost de 59,25 la sută. Votul se încheie la ora 23.00 (24.00 – ora României).

Potrivit presei, procesul de votare durează mult din cauzaa unui sticker conceput pentru a se evita frauda. Stickerul are un cod alfanumeric şi este aplicat pe un colţ al buletinului de vot. Un oficial de la secţia de votare înlătură stickerul înainte ca buletinul de vot să fie inntrodus în urnă.

La doar 45 de ani, Giorgia Meloni, liderul partidului postfascist Fratelli d’Italia, creditat cu aproape un sfert din voturi în ultimele sondaje, este favorita pentru a conduce un guvern de coaliţie în care extrema dreaptă va domina în mare măsură. Ar fi prima femeie care ocupă acaestă funcţie în Italia.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Coaliţia de dreapta a câştigat scrutinul parlamentar din Italia

Urmatoarea stire

Știrile PRO TV – 18 septembrie 2022

Stiri pe aceeasi tema