“Lumea nu trebuie să se lase păcălită de Rusia și China”Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a avertizat că lumea nu ar trebui să se lase “păcălită” de ceea ce el a descris drept mișcări tactice ale Rusiei pe care China le-ar putea sprijini.

Blinken a subliniat în timpul discursului său despre drepturile omului în întreaga lume că întâlnirea președintelui chinez Xi Jinping cu omologul său rus, Vladimir Putin, după ce Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pentru el, arată că Beijingul nu crede că Moscova ar trebui trasă la răspundere pentru invadarea Ucrainei.

Secretarul de stat SUA a avertizat, de asemenea, că ajungerea la o încetare a focului care ar permite Rusiei să păstreze trupele în Ucraina ar însemna să recunoască victoria acestei țări în cucerirea sa.

Comentând în continuare drepturile omului, Blinken a remarcat că acestea sunt “universale” și trebuie “să se aplice tuturor de pretutindeni”, potrivit The Guardian.

El a subliniat că scopul raportului este “nu de a da lecții sau de a face de rușine”, ci de a “oferi o resursă acelor indivizi care lucrează în întreaga lume pentru a proteja și susține demnitatea umană atunci când aceasta este amenințată în atât de multe moduri”.

Citește și: Președintele Xi Jinping, întâlnire crucială cu Vladimir Putin, la Moscova: “China și Rusia au obiective comune”

 

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Un jucător din Serie C din Italia, fost atacant la Juventus Torino, a primit cartonaşul roşu înainte să intre în joc după ce a urinat la marginea terenului

Urmatoarea stire

Doliu în baschetul românesc. A murit legendarul Mihai Dimancea

Stiri pe aceeasi tema

Patriotism

Ura, tovarăși, camarazi, colegi, cu drag vă transmit URA! Ură, bă nenicule, ce credeai? Să vezi cum sunt…