Lumea este amenințată de 10 crize simultane, care vor destabiliza economia globală. Avertismentul economistului Nouriel Roubini

Lumea este amenințată de 10 crize simultane, care vor destabiliza economia globală, dar și felul în care muncim și trăim. Este avertismentul economistului Nouriel Roubini, cel care a prezis și criza financiară din 2008.

De la politicile publice periculoase și nivelul tot mai mare de îndatorare al țărilor, mai ales după restricțiile din pandemie, până la probleme demografice și catastrofe financiare, geopolitice, tehnologice sau de mediu, toate se află pe lista mega-amenințărilor despre care vorbește economistul Nouriel Roubini în noua sa carte.

Până la sfârșitul anului trecut, datoria globală publică, dar și privată, a depășit 350% din produsul intern brut al planetei. De aceea, economistul crede că o criză a datoriei publice mai gravă ca oricând va fi greu de evitat. Nu există suficienți bani pentru a respecta promisiunile făcute actualilor angajați, dar și numărului tot mai mare de pensionari.

Tipărirea de bani va duce la inflație și, în cele din urmă, la hiperinflație, atrage atenția Roubini.

Nu vom scăpa nici de alte prăbușiri valutare, instabilitate economică, iar riscul stagflației apare pe lista pericolelor din acest an.

Sunt amenințări și în ceea ce privește relațiile dintre marile puteri, cum ar fi cele dintre China și Statele Unite ale Americii.

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 15-21 ianuarie: “Nativii Rac vor fi atrași într-o situație în care vor fi față în față cu destinul” (VIDEO)

Urmatoarea stire

Cea mai gravă epidemie globală de gripă aviară din istorie nu dă semne de încetinire – Prețurile la carne și ouă explodează, păsările sălbatice dispar

Stiri pe aceeasi tema