„Lumea a pierdut o legendă”. Tributul adus lui Tina Turner


„Tina Turner, ‘Regina Rock’n Roll’ului, a murit liniștit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția”, a spus reprezentantul ei media într-un comunicat de presă.

„Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un exemplu”, a adăugat el.

Tina Turner și-a început cariera în anii 1950, în primii ani ai Rock & Roll-ului, și a evoluat rapid într-un fenomen internațional.

Unul dintre cele mai mari hituri ale sale a fost melodia „What’s Love Got to Do with It”, lansat în 1984. Tot în acei ani a câștigat șase dintre cele opt premii Grammy și a reușit să vadă foarte multe dintre cântecele sale în Top 40, inclusiv „Typical Male”, „The Best”, „Private Dancer” și „Better Be Good to Me”.

Supranumită „Regina Rock & Roll-ului”, Tina Turner a atins, de asemenea, una dintre cele mai mari audiențe înregistrată la un concert vreodată, când în 1988 a adunat 180 de mii de oameni la Rio de Janeiro veniți doar pentru a o auzi cântând pe scenă.

Turner s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate după retragere, iar în 2018 s-a confruntat cu o tragedie în familie când fiul său cel mare, Craig, s-a sinucis la vârsta de 59 de ani, în Los Angeles. Fiul ei cel mic, Ronnie, a murit în decembrie 2022.

Casa Albă a reacționat deja la „vestea incredibil de tristă” a morții artistei, considerând acest moment o pierdere imensă pentru comunitățile care au iubit-o și pentru industria muzicală în ansamblu.

“Tina had it all”

Tina Turner a fost căsătorită cu chitaristul Ike Turner, nefiind niciodată ascunde agresiunile fizice pe care le-a suferit din partea lui, în anii 1960 și 1970.

Jurnalistul Nuno Galopim a amintit de călătoria Tinei Turner în declarațiile sale, considerând că aceasta lasă o moștenire împărțită în două etape „fundamentale”: o primă etapă alături de soțul ei Ike și alta după despărțire.

Tina și Ike Turner. Foto: thehuffpost.com

„Din fericire, au existat câțiva muzicieni care au redescoperit-o la începutul anilor 1980 și au adus-o la nivelul de star pe care îl merita”, a spus el.

Nuno Galopim vorbește despre o „voce unică” și o „abilitate rară de a stăpâni arta spectacolului”.

Comentatorul RTP Álvaro Costa a subliniat, la rândul său, „capacitatea unei femei de culoare de a deschide ușa, de exemplu, unei Beyoncé”. „Nu ar exista Beyoncé fără Tina Turner”, a subliniat el.

„Prezența, vocea, repertoriul, bunul gust, capacitatea ei de a transforma muzica” sunt caracteristicile pe care le-a evidențiat cântăreață. „Tina a avut totul și a fost uimitoare din punct de vedere vizual în duetele ei cu Mick Jagger, David Bowie și mulți alții”.

„Sunt atât de întristat de moartea minunatei mele prietene Tina Turner.

Ea a fost cu adevărat o interpretă și cântăreață enorm de talentată. Era inspiratoare, caldă, amuzantă și…

Citeste continuarea pe life.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema