”Lulu a zâmbit, a râs, a trăit și a iubit foarte mult”


Lulu Blundell avea doar 19 ani atunci când a plecat din lumea aceasta, mult, mult prea devreme. Lulu era o tânără studentă, mereu activă, care se bucura de viață și zâmbea mereu. Însă… într-o zi a simțit o durere la umăr după antrenamentul de rugby, iar de atunci totul s-a schimbat. 

În 2019, tânăra a aflat că are sarcom Ewing – o formă rară de cancer care afectează oasele sau țesutul din jurul oaselor.

Lulu, originară din Rotherham, South Yorkshire, a suportat luni de chimioterapie istovitoare și, după ce i s-a amputat piciorul, i s-a spus că în sfârşit a scăpat de cancer. La scurt timp însă, în timp ce era studentă la Universitatea Newcastle, a observat o durere la umăr, relatează The Sun. Inițial, medicii au pus durerea pe seama exercițiilor fizice, dar o scanare CT a dezvăluit apoi că avea noi tumori la umăr, coaste și piept și a aflat că mai avea doar câteva luni de trăit. Hotărâtă să nu-și lase boala să îi stea în cale, Lulu și-a petrecut lunile următoare călătorind prin lume cu prietenii și familia.

A mers chiar la un festival de muzică și a alergat 5 km într-un maraton, strângând 21.000 de lire sterline pentru Teenage Cancer Trust. Lulu, care a jucat rugby pentru Sheffield RUFC și Wakefield Trinity, a murit la 1 ianuarie 2023, la vârsta de 19 ani.

Foto: Facebook The Pride of Britain Awards

”Avea o poftă de viață, de oameni și o spontaneitate molipsitoare”, povesteşte mama ei.

Într-un film emoționant lansat după moartea ei, adolescenta mărturisea: ”Am aflat că boala mea revenit și am luat decizia să nu mai trec prin chimioterapie. Aș prefera să fac îngrijiri paliative și să-mi țin toată durerea sub control până când nu mai pot. În ciuda faptului că mi s-a spus că boala a recidivat, iar acum sunt bolnavă în stadiu terminal, am râs și am iubit mai mult în ultimele luni decât am făcut-o toată viața mea”.

”Lulu a fost mult mai mult decât cancerul ei. Era o adolescentă normală. Avea o poftă de viață, de oameni și o spontaneitate molipsitoare – dacă voia să facă ceva, o făcea. Specialiştii lui Lulu au spus că mai multă chimioterapie i-ar putea oferi un pic mai mult timp, dar nu şi-a dorit asta – a spus că nu vrea să-şi petreacă timpul pe care îl mai are pe un pat de spital. Lulu a zâmbit, a râs, a trăit și a iubit foarte mult și, deși ar fi trebuit să stea cu noi mai mult timp, suntem recunoscători pentru fiecare moment”, a mărturisit mama ei, Carolyn Blundell.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

PUCI DCiSM: TÂRFE ȘI COCAINĂ!

Mandatul tot mai discretului Angel Tîlvăr, cu tot trecutul său de ”bătrân combinator” securist devine pe zi ce…