Lukoil anunță că a găsit un cumpărător pentru rafinăria sa uriașă din Sicilia


Lukoil, al doilea producător de petrol din Rusia, a anunţat luni că a ajuns la un acord privind vânzarea rafinăriei sale din Sicilia, ISAB, companiei G.O.I. ENERGY, care a format un parteneriat cu traderul global de mărfuri Trafigura, transmit Reuters și Agerpres.

Rafinaria ISAB din SiciliaFoto: Gaetano Adriano Pulvirenti / Associated Press / Profimedia Images

Rafinăria ISAB, la care lucrează aproximativ 1.000 de angajaţi, este deţinută de firma elveţiană de trading Litasco SA, care vinde 89% din producţie.

La rândul său, Litasco este controlată de grupul Lukoil. Rafinăria din Sicilia, una dintre cele mai sărace regiuni italiene, este responsabilă pentru 20% din capacitatea de rafinare a ţării, iar activitatea sa a fost afectată după ce în 5 decembrie a intrat în vigoare embargoul asupra petrolului rusesc transportat pe mare.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată până la 31 martie 2023, în funcţie de îndeplinirea unor condiţii, inclusiv obţinerea aprobării autorităţilor, în special a Guvernului italian, a informat luni Lukoil.

Compania a precizat că Trafigura a asigurat aprovizionarea fără întrerupere cu materii prime a rafinăriei şi capitalul circulant necesar.

La începutul lunii decembrie noul guvernul italian condus de Giorgia Meloni a plasat rafinăria în administrarea provizorie a statului pentru a evita închiderea acesteia şi pentru a garanta continuitatea aprovizionării naţionale cu energie.

Guvernul italian anterior a luat în considerare inclusiv naționalizarea rafinăriei ISAB din Sicilia din cauza importanței sale strategice.

Citeste continuarea pe economie.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cutremur puternic cu magnitudinea 7,7, în Indonezia

Urmatoarea stire

Suedia reintroduce serviciul civil obligatoriu

Stiri pe aceeasi tema

«Ești copilul soarelui si al lunii»

Fiica regretatului Darius Crețan, cunoscut fanilor sub numele de Nosfe, a împlinit șapte anișori. Deși Mădălina, soția artistului,…