Lucrurile nu pot fi rezolvate de azi pe mâine. Sper să se termine amiabil


Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri, prima reacție la greva din Educație, aflată în cea de a treia zi. „S-au găsit soluții pentru o parte din solicitările făcute de sindicate. Acestea vor fi onorate, indiferent cum se vor desfășura negocierile”, a transmis Iohannis.

„Solicitările profesorilor, ale dascălilor la modul general, am mai spus-o, sunt în bună parte legitime, uşor de înţeles. Coaliţia este în situaţia să negocieze ceva şi mă bucură foarte mult că aceste negocieri se poartă real în format de coaliţie. Au existat mai multe întâlniri şi speranţa mea este să se termine amiabil”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că s-au găsit soluţii pentru o serie de puncte revendicate de sindicate.

„Acestea, şi am avut o discuţie cu conducerea coaliţiei pe această temă, aceste promisiuni vor fi onorate, indiferent cum se duc negocierile, ce a promis Guvernul că este posibil va face. Pe de altă parte, şi sindicatele trebuie să vadă că o negociere se întâmplă în aşa fel încât părţile se întâlnesc undeva la mijloc. E greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine, dar chestiunea rămâne în atenţia coaliţiei şi există această promisiune fermă de a lucra pe legea salarizării unice care sigur că va veni cu soluţii pozitive şi pentru angajaţii din educaţie”, a completat preşedintele Klaus Iohannis.

                                                                                                                  Adina Silav

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Cum să devii din emigrant, englez

Născut în 1969 la Vilnius, Oskaras Koršunovas  s-a impus în ultimii aproximativ 20 de ani drept una dintre…